Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Zomrel otec Sharon Osbourne

Sharon Osbourne Zobraziť galériu (12)
Sharon Osbourne

LOS ANGELES - Don Arden, otec Sharon Osbourne, zomrel vo veku 81 rokov v losangeleskom opatrovateľskom dome. Oznámil to dnes hovorca jeho dcéry.

Hudobný magnát, ktorého pre nekompromisné praktiky prezývali aj popový Al Capone stál za úspechom skupín ako ELO, The Small Faces, či Black Sabbath. Osbourne sa od svojho otca odcudzila v čase, keď s ním bojovala o kontrolu kariéry svojho manžela Ozzyho. Rozprávať sa spolu znovu začali v roku 2002, keď Ardenovi zistili alzheimerovu chorobu.

Pôvodným menom Harry Levy sa narodil v roku 1926 v Manchestri. Budúci hudobný manažér odštartoval svoju kariéru v showbiznise už v rannom veku. Po 2. svetovej vojne pôsobil ako spevák na West Ende a v rádiu. Sobášom s Hope Shaw, v roku 1950, sa mu podarilo zabezpečiť si trvalejší príjem organizovaním turné amerických hudobníkov ako Gene Vincent, či Little Richard. Táto skúsenosť ho napokon priviedla k manažmentu umelcov a počas rokov si vybudoval reputáciu horkokrvníka.

V roku 1966 údajne zavesil svojho konkurenta Roberta Stigwooda, ktorý sa snažil získať jednu z jeho skupín, Small Faces, z balkónu na štvrtom poschodí. "Pokúsil sa ukradnúť môj objav. To je neodpustiteľné," napísal Arden vo svojej autobiografii Mr. Big z roku 2002. Keď sa správy o incidente rozšírili, vyjadril sa, že jeho reputácia tvrdého chlapíka sa mu zapáčila. "Strach sa stal mojou zbraňou. Rozoznal som to a hral to," priznal.

Úspech prežíval najmä v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch, keď založil svoju vlastnú nahrávaciu značku Jet a vydal albumy skupinám ako Elektric Light Orchestra, Roy Wood, či Ozzy Osbourne. Jeho nádeje vybudovať šoubiznisovú dynastiu stroskotali v roku 1979, keď Sharon Osbourne získala kontrolu nad kariérou svojho manžela Ozzyho. Ich odcudzenie sa ešte zhoršilo, keď si Arden našiel v roku 1981 mladú milenku. Po ich uzmierení v roku 2002 mohli diváci televíznej stanice MTV často vidieť Ardena aj v reality šou The Osbournes.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu