Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Pavol Janík: Áno, rád sa predvádzam

Pavol Janík
Pavol Janík (Zdroj: Nový Čas)

Keď ho stretnete na ulici, možno si ho ani nevšimnete. Pavol Janík (36), moderátor novej šou STV Môj najmilší hit, je totiž nenápadný chlapík.

No so zaujímavým osudom! Príroda ho obdarila hudobným, hereckým i matematickým nadaním. Od malička hral divadlo, nakrúcal filmy, moderoval. Mohol tu urobiť veľkú kariéru, ale zlákala ho Amerika. Kým prišiel prvý úspech, okrem umenia tam robil aj elektrikára či dizajnéra webstránok sexshopu... Prečo sa vrátil domov? Čo nechal za veľkou mlákou? Vzdal sa svojho amerického sna?

Hoci už pätnásť rokov žijete v USA, prijali ste ponuku STV moderovať reláciu Môj najmilší hit. Bola taká lákavá?

Mám rád zmenu a dobrodružstvo. Šou, v ktorej ide hlavne o zábavu, si môžem do veľkej miery prispôsobiť a ja sa rád vyšantím. V čase, keď som odišiel do Štátov, sa tu schopnosti a talent ľudí neoceňovali, ako by sa mali. Dnes je to už iné. Aj preto som ponuku prijal.

Hovoríte o peniazoch?

Nie, alebo nielen o peniazoch. Aj tie sú dôležité, ale keď si dokážem zaplatiť nájomné, jedlo a dve zmrzliny, som spokojný. Hovorím o podporovaní toho, čo je naozaj dobré. Voľakedy som robil Štúdio kontakt. Zrejme to bolo dobré, všetci boli spokojní, ale keď sme chceli novú scénu alebo niečo iné, nepochodili sme. Vtedy sa nemerala sledovanosť, bolo jedno, čo sa vysiela. Teraz sa mi zdá, že ľuďom v televízii záleží na tom, aby robili dobré veci. A to je pre mňa výzva.

Čo ste kvôli tomu nechali za veľkou mlákou?

Vlastne nič. Väčšinu práce, ktorá ma živí, či už je to kreatívna práca, alebo programovanie, robím cez internet. Nezáleží, kde som.

Ako na vás v STV prišli? Bola to náhoda?

Vlastne áno. Keď som tu bol na jar na dovolenke, stretol som sa s bývalým kolegom Paľom Bobom. Nad kávičkou sa mi sťažoval, že pripravuje novú reláciu a nevie nájsť moderátora, ktorý by to urobil tak, aby bola pohodová, zábavná, ale nie škrobená. Vraj, keby som tu bol ja, tak už nehľadá... Slovo dalo slovo a bolo.

Viac sa dočítate v akuálnom vydaní Nový Čas Nedeľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu