Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Exkluzívny rozhovor s Jánom Kováčikom: Prečo nebude Okey leto?

Ján Kováčik tvrdí, že budúci rok sa Okey leto určite uskutoční. Zobraziť galériu (8)
Ján Kováčik tvrdí, že budúci rok sa Okey leto určite uskutoční. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Mal to byť bombastický letný festival plný špičkových umelcov. No nebude. Jedenásty ročník druhého najstaršieho festivalu na Slovensku Okey leto 2007, ktorý sa mal po druhýkrát konať v Tatranskej Lomnici, totiž tento rok zrušili.

O dôvodoch prečo exkluzívne pre Nový Čas porozprával predseda predstavenstva Forza, a. s., Ján Kováčik (44).

Čo sa stalo? Prečo sa jeden z najvychytenejších festivalov zrušil necelé dva mesiace pred začiatkom?
- Minulý rok sme sa odsťahovali z Popradu do Tatranskej Lomnice. Zainteresovaní sa tešili, že tam festival majú. A ja som rátal s tým, že prejavia väčší záujem, ale nestalo sa tak. Nevedeli sme sa dohodnúť na základných veciach.

Môžete byť konkrétny?
- Nevedeli sme sa dohodnúť napríklad na tom, aby bol predaj tvrdého alkoholu vonku počas festivalu zakázaný. Ďalší problém bol v tom, že majitelia Eurocampu, ktorý je v takom stave, v akom je, chceli od nás 3,5-krát väčší nájom ako minulý rok plus zaplatiť všetky služby, ktoré boli minulý rok už v nájomnom. A to som nemal v rozpočte. Rátal som s navýšením, ale nie s takýmto. Fámy o tom, že nemáme peniaze, však nie sú pravda.

V akom rozmedzí sa pohybujú náklady na takýto festival?
- Približne 6 miliónov korún. Najdrahšou položkou je zahraničný headliner. Pink, ktorá mala byť hlavným ťahačom tohtoročného Okey leta, mala priletieť súkromným lietadlom z Portugalska. Boli sme ochotní to zaplatiť, aby nemusela letieť „obyčajnou“ linkou.

Môžu sa fanúšikovia tešiť aspoň na Okey leto 2008?
- Okey leto na budúci rok určite bude, opäť v Poprade. Bude tam slovenská špička, ako aj interpreti z Českej republiky a tiež taký headliner, ako mala byť tento rok Pink.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu