Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tina: Už je po operácii hlasiviek

Tina tvrdí, že sa chce dať rýchlo dokopy kvôli svojim fanúšikom. Zobraziť galériu (13)
Tina tvrdí, že sa chce dať rýchlo dokopy kvôli svojim fanúšikom. (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA - Speváčka Tina (23) napokon musela ísť kvôli problémom s hlasom pod skalpel.

V piatok ráno ju operovali v nemocnici na Antolskej ulici v Bratislave, kde jej z hlasiviek odstránili uzlíky. Operácia prebehla bez komplikácií a prominentná pacientka sa po nej cítila relatívne dobre, takže dnes by ju mali pustiť domov.

„Som v poriadku,“ oznámila včera predpoludním len pár hodín po operácii speváčka Tina, alias Martina Csillagová, prostredníctvom SMS svojim blízkym. Chirurgicky jej odstránili tzv. spevácke uzlíky, ktoré vznikajú v dôsledku dlhodobej zvýšenej záťaže hlasiviek.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou na Antolskej ulici ju operoval primár 1. otolaryngologickej kliniky FNsP Tibor Barta, ktorý Novému Času ochotne vysvetlil, prečo bol v jej prípade chirurgický zákrok nevyhnutný: „Mohlo sa pristúpiť aj ku konzervatívnej liečbe, čo by znamenalo niekoľkomesačný hlasový pokoj, ale keďže ona sama mala záujem vyriešiť to čo najskôr, tak sa zvolila rýchlejšia cesta - operácia. Išlo o akútny stav, pretože jej zlyhával hlas.“ K poškodeniu Tininých hlasiviek prispelo aj jej fajčenie. Primár Barta a jeho kolega - foniatrik Branislav Lorenc preto speváčke vysvetlili, že ak sa chce aj naďalej venovať spevu, musí na cigarety zabudnúť. „Teraz bude mať 10 až 14 dní hlasový pokoj, a približne po mesiaci bude môcť hlas začať zaťažovať normálne, teda perspektívne i spievať, za predpokladu, že nezanedbá hlasovú rehabilitáciu.“

Manažérka speváčky Novému Času poskytla stanovisko samotnej Tiny: „Netreba to dramatizovať, onedlho som fit. Ľudia, ktorí sa z mojej hudby tešia sú dôvod, prečo myslím pozitívne a dám sa rýchlo do poriadku, aby som sa vrátila na pódiá.“ Držíme jej v tom palce!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu