Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Oprah chce kúpiť dom v Chorvátsku

Oprah Winfrey Zobraziť galériu (9)
Oprah Winfrey

DUBROVNÍK – A je to tu. More, ktoré aj Česi a Slováci považovali aj za svoje, môže čoskoro byť rozparcelované a nie každému prístupné.

Bývalí „paštikári“ kupujú dnes na Jadrane nehnuteľnosti, ktorých ceny závratne stúpajú. Spoza oceána však prichádzajú aj veľkí boháči.

Chorvátska Slobodna Dalmacija napríklad píše, že záujem o „domček“ v starobylom Dubrovníku prejavila aj jedna z najbohatších a najvplyvnejších žien v západnom šoubiznise - americká televízna moderátorka Oprah Winfrey (53). Vyhliadla si trojpodlažný kamenný dom v samom centre starého mesta s výhľadom na korzo. Nehnuteľnosť má rozlohu 600 štvorcových metrov a jej cena je 5 miliónov eur (170 miliónov Sk).

Správa mala v Chorvátsku veľký ohlas. Mnohí domáci si uvedomili, že po vstupe do Únie môže dôjsť k veľkému výpredaju krásneho Jadranu. Majiteľ domu, Američan Chorvátskeho pôvodu, však podľa chorvátskych novín nechce, aby sa zverejnila jeho identita, preto s predajom začal váhať. Je však len málo pravdepodobné, že by svojím odstúpením zvrátil súčasný záujem o nehnuteľnosti na krásnom jadranskom pobreží.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu