Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Vendula a jej synček Jakub: Konečne spolu!

Vendula so svojím synčekom Jakubkom. Zobraziť galériu (4)
Vendula so svojím synčekom Jakubkom.

PRAHA - Vendula Svobodová (34) už opäť drží v náručí syna Jakubka. Od smrti svojho manžela Karla († 68) sa ho musela až do pohrebu vzdať.

„Bolo nemysliteľné, aby bola s chlapcom, ktorý nemá ešte ani dva roky. Cítila sa biedne a asi ešte dlho bude,“ povedala Vendulina priateľka Simona, v ktorej byte našla vdova dočasný azyl. Vendula si teraz užíva znova svojho malého Svobodu, ktorý rodinnú tragédiu našťastie nevníma. Mama Vendula v Kubíkovej spoločnosti konečne nachádza trocha pokoja a pozvoľna sa zotavuje z psychického šoku. Ako keby vedľa seba mala aj kus Karla... Uvedomuje si, že predsa má pre koho žiť.

„Som rada, že je Kubík zasa s mamou. Bolo mu smutno a stále volal: Mami, mami. Pani Vendula za ním síce denne chodila. No on bol zvyknutý, že ho uspávala a rozprávala mu rozprávky,“ povedala chlapčekova opatrovateľka Kopecká. Vendula u nej drobčeka ešte nejaký čas nechá, kým vybaví na úradoch rôzne náležitosti. Včera sa vdova po známom českom skladateľovi prechádzala s malým Jakubom a bolo na nej jasne vidieť, že trpí a veľa vecí na ňu s odstupom času ťažko dolieha.

„V žiadnom prípade ani teraz nesmie zostať sama. Tlačím do nej jedlo, vodu, dojedá aj po Kubovi. Aj napriek tomu chudne! Až je mi do plaču, ako mi chradne pred očami,“ posťažovala si jej priateľka Simona, u ktorej teraz býva v panelákovom byte v Říčanoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu