Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Toto je „holka z porcelánu“

Marta Rašlová v reklame stvárňuje ufrflanú dámu. Zobraziť galériu (2)
Marta Rašlová v reklame stvárňuje ufrflanú dámu.

BRATISLAVA - „Vždy po Vianociach mi pribudne pár kíl a splátky,“ sťažuje sa denne v známej reklame na finančnú inštitúciu staršia korpulentná pani.

Je vám povedomá? Zdá sa vám, že ste ju už určite niekde videli? Nemýlite sa. Je to totiž herečka Marta Rašlová (58), na nepoznanie zmenená skladníčka Helena zo známej českej komédie Holky z porcelánu po tridsiatich dvoch rokoch!

Čas poznamená každého. A ani tváre známe zo strieborného plátna voči nemu nie sú imúnne. Ba práve naopak, k nim je ešte nemilosrdnejší. Dokazuje to aj Marta Rašlová, ktorá v reklame na finančnú inštitúciu stvárňuje staršiu, ufrflanú a podľa zámeru tvorcov nie príliš sympatickú pani, ktorá sediac v masážnom kresle sa sťažuje Jane Hubinskej, alias pani Veselej, aké je dnes všetko drahé. Mnohým pravidelným divákom televíznych reklám sa zdá byť povedomá, no nevedia si ju zaradiť.

Novému Času sa podarilo zistiť, kto to je. Ide o nezabudnuteľnú sexi skladníčku Helenu z obľúbenej komédie Juraja Herza - Holky z porcelánu, ktorá vznikla v roku 1974. Marta Rašlová mala v tom čase 25 rokov. Bola to krásna plavovláska so zmyselnými perami, nádhernými modrými očami a dokonalou sexi postavou. Prezývali ju slovenská Marilyn. Po úspechu Herzovej snímky sa objavila aj v množstve iných filmov a dva roky dokonca nakrúcala aj vo vtedajšej NDR. Kvôli tomu nedokončila strednú školu a maturitu si neskôr dorábala popri zamestnaní na polygrafickej škole.

Komplikovane sa však vyvíjal aj jej súkromný život. Hoci ju muži obletovali, nikdy sa nevydala. Má však dvoch, teraz už dospelých synov s Olegom Tatarkom, synom známeho spisovateľa Dominika Tatarku. Poslednýkrát sa Marta Rašlová vo filme objavila v roku 2000 v snímke Martina Šulíka Krajinka a teraz občas hrá v divadle. „Herectvo ma baví, ale keď nie je, tak nie je. Ja nečakám. Veď nemám ani hereckú školu. Vždy sa však poteším, keď sa nejaká úloha vyskytne,“ vyznala sa pred časom herečka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu