Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Slovensko bude mať tri súťaže Miss

Miss EÚ Silvia Kováčová a organizátor súťaže Bruno Bevilacqua Zobraziť galériu (5)
Miss EÚ Silvia Kováčová a organizátor súťaže Bruno Bevilacqua

BRATISLAVA - Tri kráľovné krásy budú tento rok vyberať na Slovensku. K terajším súťažiam Miss a Miss Universe pribudne národné kolo Miss Európskej únie.

Najkrajšou ženou Európy sa totiž koncom decembra stala práve Slovenka Silvia Kováčová. Povedal to dnes organizátor súťaže Bruno Bevilacqua, ktorý preto dnes prišiel do Bratislavy.

"Ak je tu miesto pre dve súťaže, bude aj pre tri," konštatoval Bevilacqua, ktorý chce do júnového finále nájsť 15 finalistiek vo všetkých slovenských mestách. Neobíde ani Topoľčany, odkiaľ pochádza nová Miss EÚ. Podmienkou bude, aby súťažiace o titul najkrajšej ženy únie mali od 18 do 26 rokov a aspoň 170 centimetrov.

Akú cenu víťazka národného finále získa, ešte Bevilacqua povedať nevedel. "Všetko sa zomlelo rýchlo, ale možno to bude kontrakt na 5.000 eur," uvažoval. Víťazka tiež poputuje na európske finále, pre ktoré chce Bevilacqua dať uzavrieť slávnu rímsku ulicu Via Veneto. Miss EÚ bude okrem korunky patriť aj zmluva na 30.000 eur, čo je viac ako milión korún. Tie si ale bude musieť "odpracovať" v talianskej reality šou Arrogant, ktorú tiež organizuje Bevilacqua.

"Práve na tú šou sa veľmi teším," povedala aktuálna víťazka Silvia Kováčová, ktorá v nej septembri bude účinkovať spolu so slovenskou moderátorkou Zuzanou Hajdu. Silvia, ktorú už Taliani prekrstili na Kovak, sa ku korunke dostala úplnou náhodou. Blondínka, ktorá pracuje ako modelka, prišla namiesto chorej kamarátky. Na druhom mieste tak vo finále koncom decembra nechala súťažiacu Belgičanku, na treťom Litovčanku.

O sebe dnes novinárom veľa prezrádzať nechcela, dozvedeli sa len, že má priateľa, dvoch súrodencov a otec pracuje v stavebníctve. V najbližšom čase bude cestovať, v Londýne pokrstí lifestylový časopis, neskôr bude reprezentovať EÚ v USA. Bevilacqua, ktorý vydal viacero kalendárov so sporo odetými kráskami, má podobné plány aj s novou Miss.

Súťaž Miss EÚ sa prvý raz uskutočnila v roku 2004 v Budapešti, potom po dva roky v Ríme. Tento rok bude konkurencia ešte väčšia, keďže počet členských krajín rozšírili na 27 Bulharsko a Rumunsko. Slovenské kolo bude moderovať bývalá tvár spravodajstva TV JOJ Zuzana Hajdu. Či sa súťaž objaví aj na obrazovkách, ešte známe nie je, organizátor totiž ešte hľadá mediálnych partnerov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu