Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Smrť sexuológa Vrabca: Hľadá sa vrah?!

Ján Vrabec
Ján Vrabec

BRATISLAVA - Okolo úmrtia známeho sexuológa Jána Vrabca († 56) ostáva naďalej veľa nejasností. Ani štyri mesiace od lekárovej smrti nie je jeho prípad uzavretý.

A namiesto samovraždy sa začína hovoriť o tom, že lekárovu smrť má na svedomí niekto iný. Polícia začala trestné stíhanie vo veci usmrtenia a v súčasnosti hľadá odpovede na nové súvislosti. Prečo by sexuológ použil na samovraždu zbraň, s ktorou sa ťažko manipuluje? Prečo si chystal plány do ďalších dní? Prečo.

Samovražda známeho sexuológa sa najskôr pripisovala jeho rodinným problémom, neliečeným depresiám a alkoholu. Štyri mesiace po smrti lekára však nastáva v prípade zvrat! „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie na neznámeho páchateľa vo veci trestného činu usmrtenia,“ potvrdila nám hovorkyňa policajného riaditeľstva Tatiana Kurucová. K prípadu boli nanovo prizvaní znalci z odboru biológie, chémie, daktyloskopie, balistiky a súdneho lekárstva. „Po vypracovaní posudkov vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe vo veci,“ dodala Kurucová. Podľa informácií Nového Času sa však v prípade vynorili viaceré nezrovnalosti. Napríklad prečo sexuológ, ktorý vlastnil rôzne zbrane, použil na skoncovanie so životom tú, s ktorou sa ťažko manipuluje? (Išlo o guľovnicu na vysokú zver, pozn. red.). Navyše trezor so zbraňami mal lekár v obytnej časti domu. Preto je rovnako zvláštne aj miesto činu. K strašnému skutku totiž došlo v malej pivnici, do ktorej lekár nezvykol chodievať. Sexuológ tiež nezanechal ani list na rozlúčku. Zvláštne je aj to, že uznávaný a úspešný odborník si plánoval budúcnosť. "Mali sme ísť spolu na dovolenku do Kene. Na druhý deň mal ísť po nové auto,“ hovorí lekárova priateľka Milka, ktorá ho v pivnici objavila. "Mal deštruktívne zranenie hlavy,“ tvrdí náš zdroj, ktorý opisuje hrôzu na mieste činu. Vystrelený mozog sa našiel na tanieri na polici.

V prípade problémov sexuológa sa už dávnejšie hovorilo aj o zadĺžení Inštitútu lekárskej sexuológie, ktorý Vrabec viedol. Rovnako mal vraj lekár problémy okolo nákupu zariadení a prístrojov s dodávateľmi, s ktorými sa sporil. Uznávaný sexuológ prežil tiež pred piatimi rokmi búrlivý rozvod. S manželkou Hanou sa súdili pre nevyrovnaný majetok. Zlé boli aj vzťahy lekára s už dospelými deťmi, ktoré s ním údajne roky nekomunikovali. Hovorilo sa tiež o starých problémoch s alkoholom a jeho liečbe u psychiatra. Užíval lieky na upokojenie, spanie aj antidepresíva. Psychiatra vraj vyhľadal aj pár týždňov pred smrťou.

Zo samovraždy vražda?
Vyšetrovatelia z Trnavského a Prešovského kraja za posledné roky nezaznamenali prípad, ktorý by bol spočiatku vyšetrovaný ako samovražda a neskôr bol prekvalifikovaný na vraždu. Na nič podobné si nespomínajú ani trenčianski a banskobystrickí policajti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu