Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

James Blunt: Ideálny na svadbu aj pohreb

James Blunt Zobraziť galériu (6)
James Blunt

LONDÝN - Pred nejakým časom svet obletela správa, že istá Angličanka sa pri jeho piesni prebrala z kómy.

Iní by pri jeho pesničkách radšej odchádzali z tohto sveta. Populárny spevák James Blunt má však aj neprajníkov, ktorým jeho piesne dokážu nadobro pokaziť náladu.

Bývalý vojak James Blunt sa totiž v Británii so svojou piesňou Goodbye My Lover usadil na čele rebríčka smútočných a pohrebných piesní. Za ním skončili Robbin Williams a Angels, tretím je hit z filmu Hriešny tanec I´ve Had the Time of My Life.

Do prieskumu britského registra úmrtí sa zapojilo päťtisíc ľudí. Z nich viac ako polovica vedela presne, akú hudbu by chceli počas vlastného pohrebu. „Žalospevy minulosti sú preč, namiesto nich dnes na pohreboch počuť súčasnú hudbu, s ktorou je najľahšie sa stotožniť,“ hovorí o výsledkoch prieskumu zakladateľ projektu Mark Roy.

Bluntova hudba však slávi úspechy aj na svadbách, keď sa tisíce mladomanželov sobášia namiesto pri svadobnej klasike od Mendelssohna pri tónoch jeho piesne You Are Beautiful. Podľa ďalšieho prieskumu je však spevák aj na vrchole rebríčka najviac nenávidených vecí. Podľa účastníkov tohto prieskumu je Blunt otravnejší ako dopravní strážnici, hluční susedia či realitní agenti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu