Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zloduch zo Spidermana James Franco: Bude z neho čarodejník?

James Franco Zobraziť galériu (3)
James Franco (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký herec James Franco (32) rokuje o účinkovaní v prequeli Čarodejníka z krajiny Oz s názvom Oz, the Great and Powerful. Moderátorovi blížiaceho sa ceremoniálu odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied hlavnú rolu ponúkli po tom, čo ju najprv odmietol Robert Downey Jr. a najnovšie aj Johnny Depp.

Režisérom pripravovanej snímky bude Sam Raimi, ktorý má na konte filmy ako Rýchly a mŕtvy (1995), Jednoduchý plán (1998), Takmer dokonalý zločin (2000) alebo Stiahni ma do pekla (2009). Známy je ale predovšetkým ako režisér trilógie Spider-Man (2002, 2004, 2007), v ktorej si zahral aj James Franco. Snímka Oz, the Great and Powerful bude prequelom legendárneho fantasy muzikálu Čarodejník z krajiny Oz z roku 1939. Autorom scenára je Mitchell Kapner, film bude produkovať Joe Roth zo štúdií Walt Disney. Snímka bude v 3D formáte.

James Franco si naposledy zahral hlavnú úlohu v snímke 127 hodín (2010) režiséra Dannyho Boylea. Za stvárnenie postavy Arona Ralstona ho nominovali na Oscara, Zlatý glóbus, cenu BAFTA i Satellite Award. V malej úlohe sa predstavil aj vo filme The Green Hornet (2011). V minulosti si zahral napríklad v snímkach Milk (2008), Pineapple Express (2008), V údolí Elah (2007) či romantickej komédii Prázdniny (2006).

Za stvárnenie Jamesa Deana v biografickom televíznom filme James Dean (2001) dostal Zlatý glóbus. V júni by mala mať slovenskú premiéru snímka Your Highness, kde si zahral po boku Zooey Deschanel a Natalie Portman. Tento rok uvedú do kín aj sci-fi Rise of the Apes, ktoré bude ďalším pokračovaním klasickej snímky Planéta opíc (1968). Franco si v ňom zahral postavu Willa Rodmana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu