Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Cinkota - desať dní po nehode chce odohrať predstavenie

V takomto  zúboženom stave opúšťal Cinkota nemocnicu len dva dni po havárii.
V takomto zúboženom stave opúšťal Cinkota nemocnicu len dva dni po havárii.

BRATISLAVA - Pred desiatimi dňami visel jeho život na vlásku a dnes už chce stáť na javisku! Herec Dušan Cinkota (35), ktorý pri nedávnej havárii utrpel otras mozgu, zranenie nohy a mnohopočetné pomliaždeniny, mieni dnes večer v Lučenci opäť odohrať svoju postavu dvojnásobného vraha v predstavení Jána Ďurovčíka … na vaše hroby.

Skutočnosť, že herec sa sám dožadoval návratu na scénu, potvrdil Novému Času aj režisér predstavenia. „Áno, Dušan po týždňovej odmlke, keď sa liečil zo zranení, zavolal umeleckému riaditeľovi divadla Martinovi Kováčovi s tým, že sa chce vrátiť a odohrať zvyšné dve predstavenia,“ hovorí Ďurovčík. Podľa jeho slov Dušan podal vo vyše dvadsiatich predstaveniach fantastický výkon, keďže publikum ho po každom vystúpení ocenilo obrovským potleskom v stoji.

Novému Času sa napriek tomu podarilo zistiť, že rozhodnutie vedenia Slovenského Divadla Tanca, či Cinkotovi umožniť opätovný návrat na scénu, nebolo také jednoznačné. Veď po havárii, keď o sebe herec nedal vedieť dlhých sedem dní, museli zaňho narýchlo angažovať českého kolegu Jana Révaia, známeho z muzikálu Rebelové. Dušan Cinkota svojho terajšieho chlebodarcu sklamať nemieni. „Cítim sa fajn, som zahojený. Tak prečo by som nemal hrať?“ pýta sa so širokánskym úsmevom na tvári. Jeho výraz sa mení až pri otázke, či už absolvoval krvné testy na určenie prítomnosti omamných látok v tele (tie sa podľa TV Markíza mali objaviť v jeho tele po nehode).

Neúspešný moderátor druhej série jojkárskej reality show Vyvolení odmietol na túto tému čokoľvek odpovedať s tým, že je to jeho súkromná záležitosť. Cinkota po nehode na skútri, ku ktorej došlo 4. júna na križovatke v Záhorskej Bystrici, strávil na nemocničnom lôžku iba dva dni. Zdravotnícke zariadenie opustil zrejme na reverz, pretože domov odchádzal ešte s čerstvými ranami na tvári, obviazanou hlavou a krívajúc. Ako sa zranenia odrazia na jeho hereckom výkone, uvidia diváci v Lučenci už dnes večer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu