Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Jolieová s Pittom sú lákadlom pre turistov cestujúcich do Namíbie

Angelina a Brad lákajú turistov do Namíbie. Zobraziť galériu (9)
Angelina a Brad lákajú turistov do Namíbie.

WINDHOEK - Pobyt hollywoodského páru Angeliny Jolieovej a Brada Pitta v Namíbii sa pozitívne odrazil na rastúcom záujme turistov z celého sveta o návštevu tejto krajiny na juhozápade Afriky, napísala agentúra DPA. Slávny pár pršiel do Namíbie na začiatku apríla, aby tuzde počkal na narodenie ich prvého spoločného potomka.

Podľa pracovníka agentúry Namíbia Tourism Matthiasa Lemckeho sa od tej doby na zastupiteľských úradoch Namíbie po celom svete kopia otázky o tejto krajine. Značný nárast záujmu bol zaznamenaný predovšetkým v USA. Podľa jeho odhadov by mohlo tento rok navštíviť Namíbiu, ktorá doteraz ležala na okraji záujmu turistov, až 320.000 cudzincov.

Podobný fenomén sa objavil aj v Lesothe. Záujem o toto malé kráľovstvo, zo všetkých strán obklopené územím Juhoafrickej republiky, sa výrazne zvýšil odvtedy, čo ju navštevuje britský princ Harry, ktorý sa tam venuje charitatívnym aktivitám na pomoc ľuďom trpiacich na AIDS.

Očakáva sa, že veľkým impulzom pre cestovný ruch v celej južnej Afrike budú majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2010, ktoré bude hostiť Juhoafrická republika. Príval futbalových fanúšikov chcú využiť aj susediace štáty. Namíbia už plánuje vybudovať nové letisko, ktoré bude letecky spájať Windhoek s Kapským Mestom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu