Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

S Kochanským sa dnes prišlo rozlúčiť vyše 300 ľudí

Marián Kochanský zomrel 28. 4. 2006 vo veku nedožitých 51 rokov. Zobraziť galériu (5)
Marián Kochanský zomrel 28. 4. 2006 vo veku nedožitých 51 rokov.

BRATISLAVA - Vyše 300 ľudí sa dnes napoludnie v bratislavskom Krematóriu rozlúčilo s lídrom skupiny Lojzo Mariánom Kochanským. Okrem bývalej manželky Evy s deťmi a jeho súčasnej priateľky Dagmar s dcérou Denisou, prišli na poslednú rozlúčku aj mnohí umelci - členovia skupín Lojzo a Elán, Miro Žbirka, Boris Filan, či športovci Miloš Mečíř, Jozef Golonka a mnohí ďalší.

Za kamarátov z Ľudového Orchestra Jednoduchej Zábavy Obyvateľstva povedal Mariánovi posledné zbohom Tomáš Fabor. "Ďalej žiť sa nedá, tón a tichý ston sa strieda," citoval slová jednej z Lojzovských piesní. Pripomenul, že s Mariánom odohrali takmer 2000 koncertov a táto pieseň má dnes úplne iný rozmer. "Náš svet je už bez nákazlivého smiechu s medzierkou medzi zubami - bez Maroša," dodal. Aj Herec Ivan Vojtek so slzami v očiach spomínal ako si ho ľudia plietli s Mariánom. "Duša, ktorá rozdávala celý život ľuďom radosť, smiech a humor, nemôže skončiť inak ako na obláčiku v nebíčku," povedal Vojtek.

Marián Kochanský podľahol dlhej a ťažkej chorobe 28. apríla vo veku nedožitých 51 rokov. Kochanský, ktorý bol autorom prevažnej časti piesní skupiny Lojzo, už dlhšie bojoval s rakovinou. Svojím úsmevom a vždy dobre naladený bavil fanúšikov Ľudového orchestra jednoduchej zábavy obyvateľstva od roku 1982. Spolu s Jozefom Cillerom, Miroslavom Lukáčikom, Františkom Mikurčíkom, Tomášom Faborom a Jozefom Štalmašekom bavili divákov televíznych relácií, rozhlasových programov a kultúrno-spoločenských podujatí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu