Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Koľko je vlastne z Vranova do Humenného?

Vzdialenosť z Vranova do Humenného je v skutočnosti 24 km.
Vzdialenosť z Vranova do Humenného je v skutočnosti 24 km.

VRANOV/HUMENNÉ - Neuveriteľný galimatiáš alebo koniec nudných ciest na Slovensku. Aj takto sa dá nazvať situácia na komunikácii z Vranova do Humenného. Hoci sa vodiči k Humennému približujú, smerové tabule im občas tvrdia iné. Vzdialenosti na nich sú vyznačené tak, že sa v nich nedá vyznať. Posúďte sami.

Smerová tabuľa vo Vranove uvádza, že do Humenného je 24 kilometrov. Po štyroch kilometroch je ďalšia. Na nej je údaj, že do Humenného docestujete po prejdení 21 kilometrov. Potom to začína byť zaujímavé. Po 300 metroch od predchádzajúcej tabule nasleduje iná, s podstatne optimistickejším údajom - Humenné 18 km. Vodič sa teda poteší, ako mu cesta rýchlo ubieha. Dobrá nálada sa však onedlho končí. O kilometer ďalej, na rázcestí pri obci Hunkovce, totiž zistí, že Humenné už nie je tak blízko, ako sa pôvodne zdalo. Aspoň podľa tabule osadenej vedľa tejto dediny. Tá totiž oznamuje, že do Humenného je to ešte 28 km!

Vtedy vodiča za volantom zvyčajne začína oblievať pot a zisťuje, či nezablúdil. Keď sa však nedá odradiť a vytrvalo pokračuje po rovnakej ceste, dočká sa odmeny, ďalšej tabule v obci Sedliská. Tá je od predchádzajúcej vzdialená 3,7 km a podľa nej je do Humenného už len 14 km. Aby to však nebolo také ružové, onedlho, približne po 1,5-kilometrovej jazde, ho čaká ďalšie prekvapenie: do Humenného je to vraj až 16 km. Ale to asi len preto, aby mohol nasledovať ďalší zázrak o kilometer neskôr, keď sa toto mesto znova razantne priblíži. Tentoraz je to do Humenného 12 km, čo je konečne správne vyznačená vzdialenosť a po jej prejdení sa do Humenného konečne naozaj dostanete.



Vzdialenosti vyznačuje SSC
Vyznačovanie vzdialeností pri cestách je v kompetencii príslušnej prevádzky Slovenskej správy ciest (SSC), v tomto prípade sa týka tej, ktorá má na starosti okres Vranov. Podľa Jaroslava Greguša z Krajského úradu cestnej dopravy a pozemných komunikácií v Prešove, ktorý je nadriadeným orgánom prevádzky SSC, situáciu preskúmajú a nepríjemnú záležitosť sa budú snažiť čo najskôr dať do poriadku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu