Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Gemerské medvede: Je to poriadna zábava!

V. Uhrin (vľavo) a Š. Smelko sú spokojní, voda vraj bola vynikajúca.
V. Uhrin (vľavo) a Š. Smelko sú spokojní, voda vraj bola vynikajúca.

DEDINKY - To sú ale "blázni"! Napriek mrazu sa v Dedinkách (okr. Rožňava) včera kúpali dvaja dobrovoľníci. Teplota vzduchu bola -4 stupne Celzia a teplota vody dosiahla +2,7 stupňa Celzia. Ľadový medveď Vladimír Ihrin (35) z Rožňavského Bystrého spolu s otužilcom z Rožňavy Štefanom Šmelkom (43) si z prekvapených pohľadov okoloidúcich nič nerobili a pokojne sa vrhli do vôd jazera.

"Voda bola nádherne teplá a osviežujúca! Nie je to žiadne hrdinstvo. Netreba však preceňovať sily, iba postupne skúšať, skúšať, a myslieť na svoje zdravie," tvrdí známy otužilec Vladimír Uhrin, ktorý už má aj certifikát ľadového medveďa. Vo vodách Dediniek vydržal plávať až 15 minút!

"Voda je skutočne hrejivá, mám pocit, že je čoraz teplejšia a teplejšia," opisoval svoj zážitok zo zimného kúpania. Pred vstupom do vody dlhú prípravu nemal, trochu si precvičil telo a šup do vody. Bŕŕŕ. V. Uhrin trénuje už desať rokov a neprekáža mu ani tuhý mráz. Teplú vodu vraj využíva iba výnimočne. Otužilcom sa podľa neho netreba narodiť. Stačí ľadový kúpeľ - či už v snehu, alebo len v sprche. Uhrin vie, o čom hovorí, lebo tohto roku sa už podobne vyšantil aj v Nórsku na najsevernejšom mieste pevniny. Rozbúrené more malo vtedy iba 8 stupňov.

Jeho kolega Štefan Šmelko si kúpanie v zime tiež pochvaľuje: "Mal som problémy s krížami a odkedy otužujem, pominuli." Tak čo, vyskúšate si to aj vy...?

Z desatora otužilca:
- zdravotný stav konzultuje s lekárom
- otužuje sa postupne a sústavne
- nepreceňuje sily
- vyhýba sa alkoholu, cigaretám a drogám
- získava ďalších adeptov
- pestuje si pevnú vôľu
- vždy má dobrú náladu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu