Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Opäť možno posielať pozdravy, listy alebo kresby Ježiškovi

BANSKÁ BYSTRICA - Deti, ale aj dospelí, môžu aj tento rok napísať Ježiškovi vianočný list a dostať od neho aj odpoveď. Umožní im to siedmy ročník Vianočnej pošty, ktorú ako svoj imidžový projekt organizuje Slovenská pošta.

Želania, pozdravy alebo aj kresby Ježiškovi treba poslať na adresu 999 99 Ježiško. Aby prišla odpoveď, treba napísať aj presnú spiatočnú adresu. "Ježiško určite všetkým odpíše a k odpovedi priloží aj milý darček. Navyše, všetky listy a kresby budú zaradené do záverečného žrebovania o lákavé ceny," uviedla na dnešnej tlačovej besede vedúca odboru propagácie Slovenskej pošty Svetlana Vallašeková. Deti môžu svoje želania napísať aj na bezplatné pohľadnice s predtlačenou adresou, ktoré sú k dispozícii na všetkých poštách.

Ježiškovi možno písať od začiatku novembra do konca roka. Do utorka mu už prišlo 6 268 listov, kým vlani to bolo do 25. novembra 580 listov. Celkovo prišlo minulý rok na adresu 999 99 Ježiško 87 732 listov a kresieb. Medzi nimi bolo 136 listov zo zahraničia, najmä z Českej republiky, Talianska, Anglicka, Maďarska, Ukrajiny a Poľska. "Medzi listami od dospelých nás zaujal najmä každoročný pozdrav od jedného muža odpykávajúceho si trest vo väzení. Vždy písal, že odpoveď od Ježiška mu urobila radosť a že sa na ňu veľmi teší," povedala Vallašeková.

Druhou časťou projektu Vianočnej pošty sú Vianočné pozdravy. Tento rok pošta pripravila akciu, prostredníctvom ktorej môže zákazník pri kúpe piatich pohľadníc s vianočnou tematikou získať šiestu zadarmo. Vyberať si možno medzi pohľadnicami s vianočnými a náboženskými motívmi. Sídlom Vianočnej pošty je Pošta Rajecká Lesná. Od minulého roka používa špeciálnu dennú pečiatku. O opečiatkovanie pozdravov a listov možno požiadať písomne alebo navštíviť poštu osobne. Dnes, v deň oficiálneho otvorenia Vianočnej pošty, sa v Rajeckej Lesnej používa príležitostná pečiatka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu