Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Aby chladné počasie čo najmenej uškodilo vašej kráse

Zobraziť galériu (4)

Od chladu popraskané pery, červená pokožka na rukách a poškodené vlasy. Tak toto je strašiak každej ženy. Pokožka hlavne na tvári a rukách je počas jesene a zimy najviac vystavená nepriaznivým vplyvom počasia.

Treba jej preto venovať zvýšenú pozornosť, aby si naďalej zachovala svoju hebkosť a krásu. Okrem toho v chladnejšom období je potrebné používať inú kozmetiku ako počas slnečných a teplých dní. Čo tak povedať si niekoľko postupov, aby vás zima nepríjemne nezaskočila? Zopár cenných rád nám poskytol vizážista a kaderník Csaba Laszlo.

Pleť

Pri starostlivosti o pleť počas jesene a zimy je potrebné zaobstarať si kvalitné krémy. Mali by mať viac minerálov a vitamínov, najlepšie sú tie s vysokým obsahom kolagénu. Netreba sa báť ani hydratačných krémov, najnovšie sú vyrobené tak, aby po nich pleť v chladnom období nepraskala. Používať hydratačné mlieka sa však neodporúča - krémy by v zime mali byť hustejšie. Okrem toho sú aspoň dvakrát v týždni dôležité výživné masky - najlepšie s výťažkom z olív.

Ruky

Vyskúšajte zimnú kúru na ruky:
1. Asi na 3 minúty namočte ruky do teplej vody s trochou sprchovacieho gélu. Následne ich vysušte.
2. Masírujte ich 2 minúty peelingovým krémom alebo medom zmiešaným s hrobozrnnou soľou a opláchnite.
3. Naneste na ruky hydratačnú alebo výživnú masku hustej krémovej konzistencie. Natiahnite na ne rukavice alebo fóliu a na 10 minút vložte do teplého uteráka. Potom ich opláchnite.
4. Natrite ich kvalitným krémom na ruky.

Aby chladné počasie čo
Zobraziť galériu (4)

Aby chladné počasie čo
Zobraziť galériu (4)

Pery

Dôležité je chrániť ich pred chladom a pravidelne hydratovať. Každý večer, skôr ako sa uložíte do postele, si ich potrite medom a nechajte ho pôsobiť. Keďže v zime sa z pleti stráca voda, treba si zakúpiť špeciálne balzamy, určené na okolie pier, aby sa tam netvorili vrásky.



Vlasy

Keďže v zimnom období mnohé ženy nosia na hlavách rôzne pokrývky, vlasy sú pod nimi utláčané. Po ich umytí veľmi prospeje aplikovať do vlasovej pokožky tzv. Energy toniká s následnou masážou. Neoplachujte ich! Vlasom doprajte tiež vysoko výživné masky obsahujúce vitamín H a E. Nezabudnite ani na rôzne séra, určené na končeky vlasov.

Aby chladné počasie čo
Zobraziť galériu (4)

Aké sú najnovšie trendy

„Na obdobie jeseň - zima 2005 sú trendy vo vlasovej tvorbe skôr komornejšie. Prevládajú farby ako tmavý mahagón, tmavofialová a čokoládová. Celý trend sa nesie v štýle tón v tóne - spomínané farby tvoria základ, a tie môžu byť oživené jemným melírom preliate farebným šampónom koňakovej farby. V súčasnej móde nie sú veľké kontrasty, a keďže vlasy sú ukryté pod čiapkami, celková štylistika sa sústreďuje hlavne na líčenie. Pokojne môže byť výraznejšie - k fialovej sa dokonale hodí ružové alebo bronzové líčenie. Trendom nie sú modré a už vôbec nie zelené farby. Tohtoročný zimný trend by som nazval Look ľadovej kráľovnej,“ skonštatoval Csaba Laszlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu