Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vychádza šokujúci kalendár so ženským ohanbím

Šokujúi kalendár so ženským prirodzením
Šokujúi kalendár so ženským prirodzením

FLORENCIA - Taliansky fotograf Olivier Toscana, s ktorého menom sú spojené početné škandály, vo štvrtok vo Florencii predstavil reklamný kalendár tvorený fotografiami ženských prirodzení. Na to ostro reagovali najmä feministické združenia.

"Chcel som zbaviť pozlátka tradičné módne fotografie, kde sa objavujú ženy na vysokých podpätkoch s ostro červenými perami, kde sa ukazuje všetko okrem trojuholníka ženského sexu, pravého jadra zvádzania," povedal fotograf agentúre AFP.

Kalendár už vyšiel v 76 000 výtlačkoch a bude predávaný spolu s talianskou verziou magazínu Rolling Stone, sľubuje konzorcium Vera Pelle (Pravá koža) na svojich internetových stránkach, pre ktoré Toscana kalendár pripravil. Podľa Toscaniho sú uvedené fotografie symbolom prirodzenej krásy.

Proti tejto kampani sa ihneď vzbúrila skupina feministiek. "Sme pobúrené týmto využívaním ženského tela za účelom reklamy," vyhlásila Roberta Gavagnová z asociácie Artemisia bojujúca proti násiliu.

Toscani vybudoval svoju kariéru na škandáloch. Na konte má napríklad knihu Reklama je navoňaná zdochlina alebo kontroverznú kampaň pre odevnú firmu Benetton, kedy zachytil muža umierajúceho na AIDS, či fotografie odsúdených na smrť v Spojených štátoch.

Rada pre dohľad nad reklamou vo štvrtok konzorcium Vera Pelle vyzvala, aby tomuto kalendáru nerobilo reklamu, pretože ide o útok na dôstojnosť človeka, lebo sa tu "ženské telo prirovnáva k zarobenej koži".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu