Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Fenka porodila 17 šteniat, všetky prežili

Majiteľka so šteniatkami
Majiteľka so šteniatkami

BERLÍN - Fenka rhodeského ridgebacka porodila v nemeckom Ebereschenhofe 17 šteniat. Všetky prežili, predovšetkým vďaka starostlivosti ich majiteľky. Tá mláďatá niekoľko týždňov kŕmila, pretože štvorročná fena sa nedokázala o toľko šteniat postarať, uviedla včera agentúra AP.

Ramona Wegemannová je na prácu so šteňatami zvyknutá, pretože pracuje ako zvieracia psychiatrička. Starať sa štyri týždne o 17 mláďat ju ale vyčerpalo, pretože takmer nemala čas na spánok. "Keď som prestala kŕmiť posledné šteňa, prvá už bolo zase hladné," vysvetlila.

Wegemannová podotkla, že keď sa sučke narodí toľko šteniat, zvyčajne ich niekoľko už prvý týždeň zomrie. "Ale všetky naše šteniatka to prežili. To je neuveriteľné, skvelé," povedala.

O šteniatka sa už hlásia prví záujemcovia. Podľa denníka Berliner Kurrier už štyri z nich našli nový domov, ďalšie tri by si mali noví majitelia vyzdvihnúť v najbližších dňoch. Na zvyšných desať šteniat majú Wegemannovci zatiaľ nezáväzné objednávky.

Wegemannová ale vyhlásila, že mláďatá rozhodne nedostane každý, kto za ne bude ochotný zaplatiť požadovaných 800 až 1000 eur.
    
"Pre mňa a môjho muža sú dôležité predovšetkým dve veci - aby (noví majitelia) mali na malých psíkov čas a dali im srdce,"
povedala. "Každé jednotlivé šteňa nám prirástlo k srdcu. Chceme každé vypustiť  do šťastnej budúcnosti," dodala.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu