Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najdrahší vianočný stromček stál 11 miliónov!

Stromček v hoteli Emirates Palace Zobraziť galériu (4)
Stromček v hoteli Emirates Palace

LONDÝN/BRATISLAVA - V jednom z hotelov v Spojených arabských emirátoch odhalili vôbec najdrahší vianočný strom na svete. Trinásťmetrová umelá jedľa vyšla na 11 miliónov dolárov!

Podľa generálneho manažéra, Hansa Olbertza, je na stromčeku 131 ozdôb zo zlata a drahých kameňov ako sú brilianty a zafíry.

Ide o najnovšiu z výstredností hotela, ktorý sa môže pochváliť vlastným prístavom, heliportom a automatom na zlaté prúty.

Olbertz sa pre miestne médiá vyjadril, že spolupracoval s jedným z hotelových klenotníctiev na vytvorení "jedinečného stromu a zážitku pre našich hostí v tomto roku". Hotel zrejme neskôr kontaktuje Guinessovu knihu rekordov a bude sa snažiť o zápis.

Na webových stránkach knihy rekordov zatiaľ najdrahší stromček postavili v roku 2002 v japonskom Tokiu. S 83 kusmi drahých ozdôb stál 10,8 milióna dolárov.

Hoci sú Spojené arabské emiráty oficiálne moslimská krajina, nezriedka sa v nej kvôli obrovskej populácii cudzincov dá stretnúť aj s duchom Vianoc. Niektorí predstavitelia krajiny však z toho nie sú veľmi nadšení, obávajú sa, že ich tradície môže ohroziť vlna západnej kultúry. Informoval o tom britský denník The Daily Telegraph.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu