Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ľudia sa kvôli Facebooku stresujú, chcú byť stále pripojení

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SYDNEY - Sociálne internetové servery zvyšujú hladinu stresu a nepokoj ľudí, ktorí cítia tlak byť neustále pripojení. Uvádza to nový prieskum, ktorý dnes cituje austrálska tlačová agentúra AAP.

Podľa ankety firmy Galaxy udáva 63 percent opýtaných, že sociálne servery prispievajú k zvýšeniu ich hladiny stresu. Viac ako tretina opýtaných sa cíti byť pod tlakom k neustálemu kontaktu a 35 percent má pocit, že by na všetky odkazy mali zodpovedať okamžite. A 13 percent opýtaných sa stresuje snahou byť duchaplní pri písaní noviniek na Facebook.

Nikkita Venvilleová s výsledkami prieskumu súhlasí. "Existuje istý tlak získať výnimočný status, prinútiť ľudí sa smiať a stlačiť tlačidlo 'páči'," povedala 24-ročná študentka práv z Melbourne. Ak pravidelne neskontroluje odkazy na Facebooku a neodpovie na ne, pripadá si vraj "stratená". "Stále chcete vedieť, čo sa deje. Aj keď ste mimo, hovoríte si: 'To by ma zaujímalo, čo sa deje na Facebooku.' A je to prvá vec, ktorú musíte zistiť," dodala. 

Na Facebooku vraj trávila toľko času, že pred skúškami musela poprosiť svoju sestru, aby jej zmenila heslo - a ona sa mohla nerušene učiť. Nakoniec to ale rovnako nevydržala a na vlastný účet sa "nabúrala" s pomocou účtu svojej matky. "Mala som narodeniny a chcela som zistiť, čo mi ľudia píšu," vysvetlila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu