Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Piraňa v Chorvátskom ramene!

Ostré zuby jedného z najobávanejších živočíchov na svete. Zobraziť galériu (3)
Ostré zuby jedného z najobávanejších živočíchov na svete.

BRATISLAVA - Šok zažil rybár Milan Polák (52) pri Chorvátskom ramene. Namiesto kapra vytiahol z vody dravú piraňu! Cerila naňho zuby a skákala do polmetrovej výšky akoby bola z gumy.

Rybár chytil piraňu na kukuricu, ktorú mal nahodenú na kapry. Háčik sa jej zapichol do kútika papule. "Už keď som ju ťahal z vody, mi bolo jasné, že je to iná ryba, aké chytám. Zvádzal som s ňou niekoľkominútový boj. Skákala akoby bola z gumy. Keď som ju dostal na breh, až ma zamrazilo. Cerila na mňa veľké, biele zuby. Pre istotu som jej vybral háčik z úst vyťahovákom," povedal Milan Polák. Rybár spoznal svoj nevšedný úlovok vďaka prírodopisným filmom z Amazónie. „Mám ju v mrazničke. Viem, že sa dá upraviť a zjesť, ale zatiaľ na ňu nemám chuť," dodal. Piraňa dorástla v Chorvátskom ramene na tridsaťcentimetrovú dĺžku a je to dospelý kus. „Vypustil ju tam nejaký akvarista. Keď je piraňa sama, tak nemôže nikomu ublížiť. Nebezpečné sú v húfoch," povedal znalec rýb a skúsesný fotograf života pod vodou Peter Áč.



Čo je piraňa?
Pirane žijú v povodí Orinoka a Amazonky. V prírode patria k najobávanejším druhom. V krátkom čase dokážu v húfoch zabiť a ohlodať aj veľkého živočícha. Ostrými zubami mu vytrhávajú mäso z tela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu