Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mira Šmajdu videli na onkológii: Čo sa deje?

Miro Šmajda a malá pacientka Alžbetka Zobraziť galériu (6)
Miro Šmajda a malá pacientka Alžbetka

Populárny spevák Miroslav Šmajda strávil utorňajší obed na onkológii. Čo sa stalo? Je Miro vážne chorý?

Našťastie, na detskú onkológiu nezavítal ako pacient, ale prišiel navštíviť jedno malé dievčatko, ktoré veľmi túžilo stretnúť sa s ním. Malá Alžbetka, liečiaca sa na leukémiu, požiadala o splnenie svojho tajného sna neziskovú organizáciu ŽELAJ SI. Tá už štyri roky na Slovensku plní sny dlhodobo chorých a zomierajúcich detí. Ani v Alžbetkinom prípade neváhala a oslovila Mira Šmajdu, či by nebol ochotný prísť Ali pozrieť.

Ali je na onkológii dlhý čas a ešte dlhý bude. Jej šancou na vyliečenie je transplantácia kostnej drene, avšak zatiaľ sa vhodný darca nenašiel. Možno aj vy by ste vedeli pomôcť. Článok vám dá odpoveď na otázku, čo by ste ešte mohli urobiť. Stačí jednoduchá vec – darovať skúmavku krvi. Posúdia ju a možno vám zavolajú, že ste vhodný darca. Ak nie pre Ali, možno pre nejaké iné dievčatko. Alebo chlapčeka. Potom stačí darovať krv podobne ako pri bežnom darcovstve a lekári už separátorom oddelia kmeňové bunky. Nič zložité a pritom malý zázrak. Nádej na znovuzrodenie.

Miro Šmajda si našiel vo svojom programe naozaj čas na spoluprácu so ŽELAJ SI a choré dievčatko navštívil. Na onkológii strávil vyše hodiny. Ali ho privítala so širokým úsmevom hneď vo dverách a na pamiatku vtisla do rúk papierovú krabičku s darčekmi, čo pre neho vyrobila. Miro sa jej potešil a Alžbetke zase daroval krásneho plyšáka, ktorého jej kúpil a ktorého si hrdo pritisla na hruď. Neskôr si dokonca odložila aj pero, ktorým jej Šmajda podpísal cédečko, pretože ho držal v rukách a ona ho chce mať na pamiatku.

Keď deti na onkológii videli, aká návšteva to ku nim zavítala, začali sa všetky zbiehať do herne a žobroniť od Mira pesničku.

„Nemôžem vám zaspievať, nemám zo sebou gitaru,“ vyhováral sa. Nie však s príliš veľkým úspechom.

„My máme gitaru, dokonca až dve!“ vyhŕkli zo seba sestričky na onkológii a utekali ich priniesť. Chcel nechcel, Miro musel spievať. Detskou onkológiou sa nieslo Selavi, a potom ešte dve pesničky z Mirovho nového albumu.

„Mirko, ešte jednu, prosím, pre staršie deti. Niektoré prišli až teraz,“ poprosili sestričky a Miro im vyhovel.

Na záver sa so všetkými deťmi odfotil, každé jedno zvlášť pohladil, podal ruku. Vystískal aj všetky sestričky na oddelení – niektoré ho dokonca poznali, pretože už raz tu chorým detičkám spieval. Ostala po ňom na oddelení výborná nálada, ktorá dúfajme vydrží čo najdlhšie...

Aj vy môžete pomôcť a splniť sen chorému dieťaťu…Stačí navštíviť stránku ŽELAJ SI a pozrieť si Zoznam detí, čakajúcich na splnenie sna. Možno medzi nimi bude aj to, pri ktorom vám srdiečko povie: tomuto chcem pomôcť…

Miro Šmajda - Želaj si
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu