Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Knihy, vzdelávanie, umenie a šperky pritiahli do Incheby rekordnú návštevnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Od 4. do 7. novembra sa v Incheba Expo Bratislava stretli fanúšikovia literatúry, umenia, vzdelávania a šperkov. Súbežne prebiehali štyri zaujímavé podujatia: medzinárodný knižný veľtrh BIBLIOTÉKA, výstava vzdelávania a didaktickej techniky PEDAGOGIKA, výstava umenia ART a medzinárodná výstava hodín a šperkov Hodiny a Klenoty. Návštevnosť oproti minulému roku vzrástla o 35%.

Na Bibliotéke a súbežnej Pedagogike výstavnú plochu o rozlohe 6200 m² zaplnilo 150 vystavovateľov z Českej republiky, Číny, Francúzska, Írska, Maďarska, Nemecka, Veľkej Británie, Ruska, Španielska, Portugalska, Švajčiarska a Slovenska. Počas štyroch dní vydavateľstvá prezentovali najkrajšie tituly zo sveta kníh. Podujatie doplnil nabitý sprievodný program plný krstov, autogramiád, literárnych besied a čítaní úryvkov z kníh. Nechýbali významní hostia ako Richard Müller, Andrea Coddington, Michal Viewegh, John Virapen a ďalší. Obrovský ohlas vyvolala návšteva somálskej modelky, herečky, bojovníčky za ľudské práva a autorky knihy Púštny kvet Waris Dirie.

Počas Bibliotéky boli odovzdané aj ocenenia. Honorovanú literárnu cenu Bibliotéky venovanú spoločnosťou Incheba získala Veronika Šikulová za dielo Domček jedným ťahom. Titul najlepšej fantastickej poviedky bol udelený Zuske Stožickej za dielo Mamut farby malinového lekváru. Združenie vydavateľov a kníhkupcov Slovenska odovzdalo cenu Alexa Austa najprínosnejšej a najkrajšej knihe roku 2009. Stala sa ňou Zlatá Biblia od vydavateľstva Ikar.

Výstava Hodiny a Klenoty, jediná svojho druhu na Slovensku, na ploche 4.000 m² predstavila ponuku takmer 70 vystavovateľov z Českej republiky, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Srbska, Talianska a Slovenska. Ukázala zaujímavé novinky z oblastí klenotov a hodinárstva, ako aj vybavenie dielní, predajní a náradí používaných pri ich zhotovovaní. Atrakciou výstavy boli dámske hodinky Miss Golden Bridge, ktoré boli vyrobené v limitovanej edícii 333 kusov na celkom svete. Očarili svojou krásou a majstrovstvom s akým boli vytvorené.

Súbor podujatí, ktoré sa tešia priazni širokej verejnosti sa najbližšie uskutoční v termíne 3. – 6. novembra 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu