Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Britská kráľovná drží krok s dobou, vyráža na Facebook

Britská kráľovná Elizabeth II.
Britská kráľovná Elizabeth II. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Sociálna sieť Facebook v pondelok privíta vzácneho používateľa - britskú kráľovnú Elizabeth II.(84). Buckinghamský palác dnes oznámil, že v pondelok spustí kráľovská rodina vlastnú facebookovú stránku nazvanú Britská monarchia.

Budú na nej kráľovskej správy, videá a prejavy vrátane aktualizovaných aktivít kráľovnej a ďalších členov kráľovskej rodiny. Medzi priateľov si ale kráľovnú používatelia Facebooku nezaradia.

Najobľúbenejšia sociálna sieť na svete s viac ako 500 miliónmi používateľov vytvorila pre kráľovninu oficiálnu stránku špeciálne aplikácie. Hoci teda nebude možné pridať si kráľovnú ani korunného princa Williama a Harryho medzi priateľov, bude možné sa zaregistrovať ako fanúšikovia kráľovnej a bude možné na stránku vkladať kalendáre a písať kráľovnej "na stenu" odkazy.

Kráľovná vraj plány na svoju novú facebookovú stránku osobne schválila. "Facebook je pravdepodobne poslednou vymoženosťou sociálnych médií, ktorú kráľovská rodina ešte nevyužila, a kráľovná chce byť plne účastná v 21. storočí," citoval denník Daily Telegraph kráľovského pobočníka.

"Sme veľmi radi, že môžeme privítať na Facebooku britskú monarchiu. Ľudia sa teraz môžu priamo spojiť s britskou kráľovskou rodinou, čo im poskytne jedinečný pohľad do života v Buckinghamskom paláci," povedal Daily Telegraph hovorca Facebooku.

Vstup na Facebook je posledným výletom kráľovskej rodiny do oblasti moderných komunikačných technológií. Kráľovná využíva Flickr na umiestňovanie fotografií, kráľovský účet existuje od roku 2009 na sieti Twitter a od roku 2007 na YouTube.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu