Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Virapen bude krstiť liečivými bylinkami

Ivana Christová pokrstí knihu Johna Virapena
Ivana Christová pokrstí knihu Johna Virapena

Krst knihy Nežiaduci účinok: Smrť sa uskutoční v prvý deň knižného veľtrhu Bibliotéka 4.11. na pravé poludnie. Krstnou mamou kontroverzného románu z prostredia farmaceutického priemyslu sa stane posledná federálna MISS Ivana Christová. Dielko bude uvedené do života symbolicky posypaním liečivými bylinkami.

Román, ktorý sa po svojom vydaní stal európskym bestsellerom, je výpoveďou bývalého výkonného riaditeľa gigantu Elli Lilly. John Virapen bol sám svedkom mnohých prípadov, kedy lieky ktoré mali pomôcť zabíjali. Podľa neho je farmaceutický priemysel plný korupcie, vydierania a podvodov. Až 75% nezávislých vedcov je platených farmaceutickými spoločnosťami. Tieto spoločnosti umelo vytvárajú ochorenia, ktoré hrajú hlavnú úlohu v premyslených marketingových kampaniach. Farmaceutický priemysel neustále hľadá nové trhové segmenty. Teraz momentálne je zamierený na deti, a to je podľa autora desivé.

John Virapen v knihe pútavo rozpráva svoj príbeh o tom, ako sa prepracoval od pozície farmaceutického dealera až do funkcie výkonného riaditeľa, ktorý stál za zrodom mnohých marketingových kampaní. Priznáva, že on sám bol ochotným nástrojom farmaceutického priemyslu a slúžil mu tak, ako kladivo slúži tesárovi. Na rozdiel od človeka, kladivo nemá vlastnú vôľu. Avšak manipulácia hrá podstatnú úlohu vo farmaceutickom priemysle. Svet, v ktorom pre zisky firiem umierali nevinní ľudia sa mu zhnusil a rozhodol sa podeliť o svoje skúsenosti.

Obsahom knihy Nežiaduci účinok: Smrť nie sú konšpiračné teórie, ale pravdivý obraz zákulisia najbohatšieho priemyselného sektoru, ktorého bol autor súčasťou. Farmaceutické spoločnosti chcú, aby ľudia boli chorí, chcú, aby sa považovali za chorých a potrebovali nové a nové lieky. Toto správanie má jediný dôvod: „Peniaze.“

Cieľom autora pri písaní románu bolo otvoriť oči verejnosti a zastaviť zbytočné užívanie liekov. V dnešnom modernom svete existujú dostupné preparáty už takmer na každý aj minimálny zdravotný problém. Ľudia podceňujú schopnosť vlastného organizmu popasovať sa s neduhmi a radšej siahajú po pohodlných riešeniach, produktoch farmaceutického priemyslu, ktorý si z nás robí svojich otrokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu