Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Výstava Hodiny a klenoty ponúka dokonalú pastvu pre oči

Výstava Hodiny a klenoty
Výstava Hodiny a klenoty

Po štrnásty krát odštartuje v bratislavskej Inchebe medzinárodná výstava Hodiny a klenoty, ktorá je jedinou podobného zamerania na Slovensku. Prezentuje ponuku hodín, šperkov, náradia a vybavenia potrebného na ich zhotovenie. Na výstavnej ploche 4000 m² sa predstaví takmer sedemdesiat vystavovateľov z Českej republiky, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Srbska, Talianska a Slovenska.

Výstavu tvorí široká ponuka náramkových a vreckových hodiniek, nástenných a stolových hodín, stojanových hodín, budíkov, ale tiež meracej časomernej techniky, batérií, náramkov a remienkov, ale i vybavenie dielní a predajní, nástrojov a náradí pre hodinárov. Klenotnícka časť výstavy ponúka širokú škálu expozícií klenotov z drahého kovu, drahokamov, polodrahokamov, špičkovej značkovej bižutérie, starožitnosti z drahých materiálov, a tiež vybavenie dielní a predajní, nástrojov a náradí pre zlatníkov. Cieľom podujatia je predovšetkým vytvoriť priestor k nadviazaniu obchodných kontaktov pre profesionálov, avšak aj široká verejnosť si tu nájde množstvo lákadiel.

V aktuálnom ročníku budú medzi najvyhľadávanejšie exponáty patriť luxusné hodinky Miss Golden Bridge. Umelecké dielo z ručne gravírovaného 18-karátového ružového zlata bolo vyrobené v limitovanej edícii 333 kusov na celom svete a pýši sa titulom Dámske hodinky roku 2010. Tento výnimočný model s hodnotou takmer 25 000 Eur v sebe snúbi dámsku eleganciu a najvyšší stupeň hodinárskej zručnosti. Ďalšou zaujímavosťou výstavy sú šperky so vsadenými čiernymi nebrúsenými diamantmi.

Slovenskí tvorcovia šperkov predvedú svoju šikovnosť a kreativitu vo výstavnej expozícii Slovenský šperk, ktorá obsahuje výber dvadsiatich najkrajších diel. Pri príležitosti 15. výročia založenia Cechu zlatníkov a klenotníkov Slovenska je na každý deň trvania výstavy pripravená anketa, v ktorej sa hrá o zlatý puncový dukát. Návštevníci sa tiež môžu zapojiť do súťaže o atraktívne náramkové hodinky. Počas celého trvania podujatia bude prebiehať razba pamätných mincí a bezplatné čistenie šperkov.

Odbornú záštitu nad podujatím prevzali Asociácia zlatníkov Slovenska, Cech zlatníkov a klenotníkov Slovenska a Puncový úrad SR. Výstava je pre verejnosť otvorená denne od 10.00 hod. do 18.00 hod. Vstup je voľný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu