Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Víťaz šampionátu v sieste zaspal v nákupnom centre

Porotcovia sledujú a hodnotia súťažiacich Zobraziť galériu (3)
Porotcovia sledujú a hodnotia súťažiacich

MADRID - Víťazom prvého španielskeho šampionátu v sieste sa pred dvomi dňami stal šesťdesiatdvaročný spáč z Ekvádoru. Za sedemnásťminútový spánok uprostred hlučného obchodného centra v Madride získal tisíc eur, oznámila agentúra AP.

"Som tak šťastný, že som sa stal prvým šampiónom. K účasti na súťaži ma presvedčila manželka, ale potom ma vraj mali problém zobudiť," uviedol so smiechom podľa serveru washingtonpost.com bývalý pracovník bezpečnostnej služby Pedro Soria López. Prezradil tiež, že si siestu pravidelne dopraje.

Organizátori uviedli, že spal veľmi hlasno, jeho chrápanie dosiahlo úctyhodných 70 decibelov, čo zodpovedá približne intenzite hluku ľudskej reči.

Celkovo 360 súťažiacich na začiatku šampionátu rozdelili do skupín po piatich. Na modrých pohovkách zoradených za sebou v očíslovaných radoch podobne ako na bežeckom okruhu strávili 20 minút, počas ktorých lekári podľa tepu merali dobu, ktorú strávili v driemotách. Osobitné body pretekári dostávali za chrápanie alebo vtipný nočný úbor.

V úvodnom kole zvíťazil s 18 minútami strávenými vo snoch stavebný robotník Fermín Lominchar (47), na celkové víťazstvo mu to však nestačilo. López totiž získal body navyše práve za hlasné chrápanie.

Cenu za najlepší úbor na spanie dostala Carmen Lopezová Valdeonová, ktorej sa pred zrakmi divákov podarilo na desať minút zaspať v teplom ružovom pyžame s fialovými sedmikráskami a silných zelených ponožkách.

Cieľom súťaže je podľa usporiadateľov z nedávno založeného Národného združenia priateľov siesty upozorniť vtipnou formou na tradičný španielsky zvyk popoludňajšieho odpočinku, ktorý je však vzhľadom k rýchlemu životnému tempu moderného sveta v ohrození.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu