Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bábiku s diamantmi predali za štvrť milióna

Barbie s diamantom
Barbie s diamantom

NEW YORK - Za rekordnú sumu kúpil anonymný kupec v dražbe v newyorskom aukčnom dome Christie's bábiku Barbie s diamantovým šperkom. Obľúbenú hračku zdobenú náhrdelníkom s karátovým ružovým diamantom si zaobstaral za 302 500 dolárov (244 500 eur). Najnižší odhad predajnej ceny prekonal o niekoľko tisíc dolárov, napriek tomu je to najvyššia suma, za ktorú sa kedy Barbie predala, napísal britský spravodajský server BBC.

Náhrdelník pre bábiku je dielom austrálskeho zlatníka Stefana Canturiho, ktorý hranatý, jasný ružový diamant zasadil do geometrického vzoru medzi menšie biele diamanty v celkovej váhe troch karátov. Pre Barbie taktiež navrhol čierne šaty bez ramienok, lodičky na ihličkách, úpravu účesu a ďalšie detaily.

Predajná cena bábiky sa pôvodne odhadovala na 300 až 500 tisíc dolárov (242 až 404 tisíc eur). Podľa BBC je bábika vzhľadom k hodnote drahokamu investíciou v čase ekonomickej neistoty. Ceny diamantov a farebných drahokamov podľa Christie's vlani vzrástli o viac než 20 percent. Zisk z predaja pôjde podľa BBC v prospech Nadácie pre výskum rakoviny prsníka.

Doterajší aukčný rekord držala londýnska pobočka Christie's, kde v roku 2006 vydražili bábiku Barbie za 17 091 dolárov (13 800 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu