Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Moddom predstaví moderný dizajn, ale aj romantický závan čias minulých

Moddom predstaví moderný dizajn, ale aj časy minulé Zobraziť galériu (5)
Moddom predstaví moderný dizajn, ale aj časy minulé

Od 20. do 24. októbra 2010 sa v Incheba Expo Bratislava koná pätnásty medzinárodný veľtrh nábytku, doplnkov a interiérového dizajnu MODDOM. Odhalí skvelé tipy ako dosiahnuť útulnosť a harmóniu domova správnym výberom jeho zariadenia. Dokonalé zladenie a rozloženie nábytku v priestore s holými stenami by však pôsobilo chladne.

Súbežne prebiehajúca výstava výtvarného umenia Art prezentuje umelecké diela, ktoré dodajú každému interiéru charakter vystihujúci vkus majiteľa. Veľtržné podujatie tvoria expozície dvoch stovák vystavovateľov z Českej republiky, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Srbska, Talianska, Turecka a Slovenska, ktoré pokryjú výstavnú plochu 20 000 m².

Moddom poskytne priestor pre výber všetkého čo sa týka interiérov od zariadenia cez dekorácie, zabezpečenie čistoty a pohodlia. Rôznorodosť prezentovaných štýlov ulahodí pestrým estetickým požiadavkám – na svoje si prídu aj tí, ktorí sa cítia dobre v jednoduchosti, ale aj návštevníci hľadajúci nábytok s bohatým zdobením. Tohtoročný Moddom predstaví všetko od supermoderných dizajnérskych kúskov z inovatívnych materiálov, cez klasický nábytok z kvalitného dreva, starobylý nábytok z exotických krajín, i romanticky pôsobiaci nábytok francúzskeho vidieka.

Vystavovatelia prinášajú aj inovácie v oblasti zariaďovania interiérov pre najmenších. Trendom je ladiť izbu podľa koníčkov a záľub dieťaťa. V takomto duchu možno na Moddome zhliadnuť napríklad izbu budúceho futbalového reprezentanta a automobilového pretekára. Nechýbajú motívy zvieratiek, či známych rozprávkových bytostí. Dnešné deti majú menej pohybu než tomu bolo u predošlých generácií. Trávia veľa času sedením, preto je výber nábytku, ktorý môže priaznivo ovplyvniť vývoj ich chrbtice, priam esenciálny. Na trhu je známa rastúca stolička, ktorá sa prispôsobí veľkosti dieťaťa od 5 do 18 rokov. Výrobcovia teraz prichádzajú aj s rastúcim stolom. Rodičov bábätiek zaujme praktická rastúca postieľka a nápadité riešenia prebaľovacích pultov, ktoré sú nenáročné na priestor.

Moddom je určený najmä koncovým spotrebiteľom, ale nezabúda ani na profesionálov – tých ktorí interiéry navrhujú. Jednak ponúka inšpiráciu v podobe noviniek a priestorových riešení expozícií, ale aj známu prehliadku prác architektov a dizajnérov Design Salon.

Hlavnú časť tohtoročnej expozície tvorí retrospektívna posterová výstava Architecure.SK.05/10 – 1. úroda, ktorá prezentuje takmer 100 diel a projektov, vytvorených slovenskými architektmi a študentmi architektúry v rokoch 2005 – 2010. V kolekcii nechýbajú realizácie a návrhy, ocenené prestížnymi cenami za architektúru v SR i v zahraničí.

Netradičnou súčasťou expozície Design salon 2010 je súbor invenčných prác z workshopu Metal Inspirations 2010. Ide o svieže dielka z kovu, ktoré vznikli v rámci medzinárodného podujatia organizovaného pod odbornou garanciou Katedry dizajnu Fakulty umení TU v Košiciach.

Vystavovatelia počas trvania veľtrhu pripravili veľtržné zľavy, preto sa oplatí využiť príležitosť priameho nákupu. Zakúpením vstupenky na MODDOM sa návštevníci môžu zapojiť do súťaže o hodnotné kusy nábytku a majú šancu získať jednu z cien v hodnote 10 000 Eur.

Veľtrh je otvorený pre odbornú i širokú verejnosť každý deň od 10.00h do 19.00h, v posledný deň veľtrhu v nedeľu od 10.00h do 17.00h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu