Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Školáčke (11) nepredali ceruzky kvôli "nebezpečnému" strúhatku

Ceruzky museli ísť kúpiť do iného obchodu
Ceruzky museli ísť kúpiť do iného obchodu

SUDBURY/BRATISLAVA - Keď chcela Charlotte Howardová v jednom z obchodov vo Veľkej Británii kúpiť sadu ceruziek, odmietli jej ju predať. Dôvodom bol "nebezpečný objekt", ktorý balenie obsahovalo.

Školáčka odišla z obchodu "99p Stores" s prázdnymi rukami. Keď jej matka išla zistiť, prečo jej dcére odmietli predať ceruzky, zistila, že pokladníčka sa otrocky pridŕža firemnej politiky o predaji "nebezpečných predmetov" ako sú nože a iné ostré predmety osobám mladším ako 18 rokov.

Okrem toho pani Howardovú (44) informovala, že balenie ceruziek nemôže predať ani jej, pretože by ho dala svojej dcére. "Vysvetlila som, že dcéra už má 11 rokov a strúhatká používa dlhú dobu bez akýchkoľvek problémov. Ponúkla som predavačke libru s tým, že si chcem kúpiť balíček pre seba a myslela som si, že problém je vyriešený. Ona mi ho však odmietla predať a ako dôvod uviedla, že by bolo jasné, že by som ho dala dcére. Informácia na obale hovorí, že tovar nie je určený na predaj pre deti. Je to pocit, ako keby som sa snažila kúpiť crack alebo niečo naozaj nebezpečné."

Pani Howardová a jej dcéra okamžite išli do iného obchodu, kde Charlotte kúpili rovnaké balenie aj so strúhatkom. 

Obchodný riaditeľ obchodov "99p Stores" Husajn Lalani sa vyjadril, že je 'hrdý, že naše procesy obmedzenia predaja niektorých položiek pod 18 rokov naozaj fungujú". Dodal však, že sa pozrú na zaradenie tohto konkrétneho produktu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu