Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Speváka Kulyho sme pristihli za katedrou

Kuly so študentmi Zobraziť galériu (3)
Kuly so študentmi

NITRA - Spevák Kuly zo skupiny Desmod sa vo svojej rodnej Nitre prišiel pozrieť na Piaristické gymnázium a vyskúšal si, aké je to byť za katedrou. V didaktickej učebni ukázali deti spevákovi, ako sa pripravujú mapy na internete. Vďaka učiteľovi Milanovi Trnkovi sa tu totiž učí geografia zaujímavým a interaktívnym spôsobom.

Muzikant vďaka tomuto projektu zistil, že by sa najradšej vrátil do školy. Zhodnotil, že vyučovanie je dnes zábavnejšie a zaujímavejšie. Pedagógovia, ktorí majú podobné nápady, ako vyučovať pomocou informačno-komunikačných technológií môžu prihlasovať svoje projekty do 2. novembra 2010 na stránke www.cenast.sk.

Kuly hneď na začiatku konštatoval, že za jeho čias bola v škole nuda. „Pamätám sa, že jedinými didaktickými pomôckami boli meotar a gramofón. Teraz môžu decká využívať osobné počítače, napojiť sa na internet alebo sledovať namiesto výkladu učiteľa prezentáciu, z ktorej sa učia. Podporujem všetky tieto nové formy vzdelávania a som rád, že som to videl a zapojil sa. Vytvoril som spolu so študentmi na internete vlastnú mapu, kde som označil v Nitre svoje obľúbené miesta, ktoré poznám.“

Projekt „Využitie informačno–komunikačných technológií vo vyučovaní geografie a pri práci triedneho učiteľa“ má za cieľ zdigitalizovať a zefektívniť vyučovanie geografie. Takisto má zlepšiť spôsob evidencie žiakov, školských rozpočtov či klasifikácie.

„Pri písaní projektu do Ceny ST som sa snažil zúročiť svoje doterajšie skúsenosti. Chcel som pre svojich žiakov vymyslieť niečo, čím by som im zatraktívnil vyučovanie. Dnešné deti už vyrastajú s informačno-komunikačnými technológiami. Je na nás učiteľoch, aby sme dobehli rozdiel, ktorý je medzi vyučovaním za našich a dnešných čias. Odporúčam, aby sa aj iní pedagógovia, bez ohľadu na vek, zapojili do súťaže. Môžu sa inšpirovať prostredníctvom stránky www.cenast.sk, kde nájdu vo virtuálnej knižnici aj môj projekt,“ uviedol autor práce a učiteľ z Nitry Milan Trnka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu