Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Cirkusu stopli predstavenie, trápili v ňom rybu

Great Moscow Circus
Great Moscow Circus

SYDNEY - Ruský cirkus vystupujúci v Sydney bol nútený zrušiť predstavenie ženy, ktorá zhltne rybu a potom ju opäť vyvrhne. Austrálske úrady to považujú za týranie zvierat, napísala agentúra Reuters.

Úrady štátu Nový Južný Wales stopli vystúpenie cirkusu Great Moscow Circus na základe sťažnosti divákov. Podľa úradov je predstavenie v rozpore so zákonom na ochranu zvierat.

"Cirkusy vystupujúce v Novom Južnom Walese musia dodržiavať predpísané štandardy pre spokojnú existenciu zvierat," uviedli úrady vo vyhlásení.

Rozhodnutie privítali organizácie na ochranu práv zvierat. "Výskum ukazuje, že ryby môžu trpieť, sú preto pod ochranou zákona," uviedla riaditeľka organizácie Animals Australia Glenys Oogjesová. "Cirkusy stále tvrdia, že ich vystúpenia zvierat sú náučné. Skôr než náučné, to bolo neľudské a šialené vystúpenie, ktoré neprispieva k dobrému obrazu cirkusu," dodala Oogjesová.

Hovorca cirkusu uviedol, že riaditeľ nemôže vec komentovať, pretože je dnes príliš zaneprázdnený a bude aj vo štvrtok a zrejme i v piatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu