Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Neplatíte za psa? Susedia vás môžu udať!

PREŠOV - Majitelia psov v Prešove sa musia mať na pozore. Mesto tento týždeň začalo v bytovkách rozmiestňovať zoznamy psičkárov, ktorí zaplatili ročnú daň. Dali tak priestor susedom neplatičov, aby ich ohlásili na úrade. Prvé odozvy na seba nenechali dlho čakať.

"Už sa našli takí, ktorí neváhali a majiteľov psov s nezaplatenou daňou nahlásili," pripustil tlačový tajomník mestského úradu Michal Kaliňák. Zatiaľ ich síce nie je veľa, ale predpokladá, že sa ich počet bude postupne zvyšovať. "Ešte nie sú rozdistribuované všetky zoznamy a myslím, že niektorí potrebujú aj chvíľu času, kým si premyslia, akým spôsobom nám to nahlásia," domnieva sa. Mnohí psičkári sú nahnevaní, potenciálni bonzáci si však mädlia ruky.

"Hneď, ako sa zoznam objaví v našom vchode, oznámim suseda, o ktorom mám už dlhšie podozrenie, že za psa neplatí. Ten pritom obťažuje mňa aj moje deti," raduje sa istý Prešovčan. Plán na odhalenie neplatičov však má aj svoje slabiny. Mesto totiž nepodniklo žiadne kroky proti tomu, aby zoznamy nezmizli z násteniek hneď potom, ako ich vyvesia. Dá sa teda predpokladať, že viacerí neplatiči nebudú váhať ani minútu a papiere zlikvidujú. Objavili sa aj výhrady, že dvojtisícová daň je privysoká a nedá sa uhradiť na splátky. "Nie je to pravda, majitelia psov môžu platiť aj kvartálne. Navyše, keď pes uhynie, alikvotnú sumu dane vrátime späť," informoval Kaliňák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu