Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Batoľa váži toľko ako šesťročné dieťa!

Chlapec okrem nadváhy nemá žiadne zdravotné problémy
Chlapec okrem nadváhy nemá žiadne zdravotné problémy

PEKING - Dvadsať kilogramov ukázala váha u desaťmesačného čínskeho chlapca, ktorý sa inak teší dobrému zdraviu. U lekárov ale vyvoláva obrovské batoľa, ktorému začali hovoriť Michelinko, veľké rozpaky.

Chlapca priviezli do nemocnice v Čchang-ša v provincii Hu-nan s horúčkou. Zdravotnícky personál šokoval hneď pri prijatí tým, že má v desiatich mesiacoch váhu šesťročného dieťaťa.

Jeho rodičia pripisujú jeho obrovskú váhu tomu, že okrem spania a pitia mlieka nevyvíja žiadnu inú aktivitu, píše agentúra AFP s odvolaním sa na čínsku tlač.

Fotografie dieťaťa na oficiálnych stránkach provincie Chu-nan rednet.cn, na ktorých sa mu začalo hovoriť Michelinek podľa maskota pneumatikovej značky Michelin, ukazuje obézne dieťa, ktoré sa smeje a hrá sa s hračkou.

Lekári tvrdia, že nenašli žiadne vysvetlenie pre nadváhu dieťaťa, ktoré je inak úplne zdravé. Nemluvňa ale považujú za živý symbol obezity, ktorá čoraz viac ohrozuje čínsku spoločnosť.

V Číne, ktorá má viac ako miliardu obyvateľov, žije asi 60 miliónov obéznych ľudí a ďalších 200 miliónov má nadváhu, uvádza čínske ministerstvo zdravotníctva.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu