Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Naháči sa pokúsili o svetový rekord!

Naháči - rekordéri Zobraziť galériu (2)
Naháči - rekordéri

SOUTHEND-ON-SEA – Stálo to veľa nervov, vyzliecť sa pred toľkými ľuďmi a svetovými médiami, vyhlásila jedna z účastníčok originálneho pokusu. Bola jednou z vyše stovky výskajúcich naháčov, ktorá sa v nedeľu pokúsila o zápis do Guinessovej knihy rekordov.

Celkovo 102 nadšencov sa vyzlieklo a skúsilo si jazdu na horskej dráhe pod názvom „Green Scream“ v anglickom Southend-on-Sea. Chceli tak prekonať svojich krajanov, ktorých sa pri podobnom pokuse v Alton Towers v roku 2004 vyzlieklo len 32. Ich motívy boli okrem prekonania rekordu ušľachtilé. „Chceme vyzbierať čo najviac peňazí na charitu a dať každému, kto je dosť odvážny, šancu podieľať sa na svetovom rekorde,“ citoval Daily Mail organizátorku pokusu Tracy Jonesovú.

Odvážna jazda sa udiala v zábavnom parku nazvanom Adventure Island, výťažok z nej poputuje do Southend Hospital Charitable Foundation. Šéf zábavného parku dal akcii plnú podporu. „Ľudia pricestovali z celej Británie a počuli sme niekoľko úžasných príbehov od mnohých, ktorých rakovina priamo alebo nepriamo postihla a chcú dať niečo naspäť,“ citoval denník šéfa parku Philipa Millera. Akcia vyniesla 22 tisíc libier..

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu