Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Liptove zažijete divoký západ

Mestečko sa rozkladá na ploche takmer dvoch hektárov.
Mestečko sa rozkladá na ploche takmer dvoch hektárov.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Kovboji, Indiáni, kone, divoké zvieratá a samozrejme pekné kankánové tanečnice. To všetko je súčasťou Westernového mestečka, ktoré za necelé dva mesiace vyrástlo pri Aquaparku Tatralandia. Návštevníkov bude mestečko 24 hodín denne zabávať programom v štýle divokého západu.

"Je to najväčší zábavný park na Slovensku a prvýkrát ho otvoríme túto sobotu," povedal riaditeľ mestečka Libor Šikl. "Mestečko sa rozkladá na ploche takmer dvoch hektárov. Jeho výstavba stála asi 50 miliónov Sk a pracovať v ňom má okolo 200 ľudí, ktorí sa postarajú predovšetkým o zábavný program. Celodenné vstupné do mestečka bude 300 korún. Dominantou celého areálu je tribúna pre 3 000 divákov. Program budú ponúkať na pozadí kulís skutočnej westernovej ulice. Návštevníkov budú lákať aj výcviky kaskadérskych koní či ukážky dravcov. Celý areál bude križovať originálny vláčik.

Westernové mesto je kópiou mestečka na americkom divokom západe z konca 19. storočia. Jeho návštevníci budú môcť ochutnať špeciality tamojších reštaurácií, zabaviť sa v baroch. Niekdajší život na divokom západe si môžu vyskúšať na vlastnej koži. Ťažkú prácu zlatokopov spoznajú pri ryžovaní zlata, šikovnosť si overia strieľaním z luku, zajazdia si na koni.

"Naša firma prevádzkuje podobný areál v Českej Vysočine. O takúto atrakciu je veľký záujem a počas leta máme denne aj 4 000 návštevníkov," dodal L. Šikl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu