Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko zmierňujú následky povodní

Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko zmierňujú následky povodní
Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko zmierňujú následky povodní

BRATISLAVA - Spoločnosti Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko pomôžu zákazníkom v oblastiach poškodených nedávnymi povodňami viacerými spôsobmi. Popri priamej finančnej pomoci umožnia výmenu poškodených zariadení alebo odpustia mesačné poplatky za využívané služby.

Po takmer týždennej intenzívnej práci na opätovnom sprevádzkovaní a dosiahnutí plnej kapacity pevnej siete pristúpi spoločnosť Slovak Telekom k výrazným formám pomoci zákazníkom v postihnutých oblastiach Slovenska.

 

Kompenzácie pre zákazníkov so službami značky T-Com

Zákazníci využívajúci služby pod značkou T-Com (služby pevnej siete) budú môcť využiť v období od 14. júna do 15. júla 2010 viaceré formy pomoci:

 

1. výmenu poškodeného hardvéru – zákazník si bude môcť bezplatne vymeniť svoje poškodené zariadenia ako napríklad telefónny prístroj pevnej linky, modem, router, set-top-box; cieľom je zákazníkovi ponúknuť funkčný model hardvéru, aby mohol opätovne využívať služby a komunikovať so svojimi blízkymi

2. odpustenie dvoch mesačných poplatkov za využívané služby – v najbližších dvoch mesiacoch nebudú zákazníkom účtované mesačné poplatky za volacie programy pevných liniek, Magio internet, Magio TV, Magio Sat, HBO či Magio internet Security. Ak chce zákazník využiť ponúkanú pomoc a uplatniť si odpustenie poplatkov za mesiace máj a jún, je potrebné, aby osobne navštívil ktorékoľvek T-Centrum do 25. júna 2010. Ak navštívi T-Centrum po tomto termíne, budú mu odpustené poplatky za mesiace jún a júl.

 

V oboch prípadoch je potrebné, aby sa zákazník preukázal občianskym preukazom alebo náhradným dokladom a jedným z troch dokumentov potvrdzujúcich poškodenie domácnosti:

- potvrdenie o poskytnutí špeciálnej vládnej pomoci

- potvrdenie z poisťovne

- potvrdenie od primátora mesta resp. starostu obce.

 

Okrem toho, ak zákazník pri povodniach utrpel škody, v dôsledku ktorých nemôže užívať poškodenú nehnuteľnosť alebo ju môže užívať len v obmedzenom rozsahu, Slovak Telekom mu umožní zrušiť poskytované služby bez uplatnenia nároku na zmluvnú pokutu. V tomto prípade sa preukáže dokladom od poisťovne o úplnom zničení domu alebo potvrdením z obecného úradu o trvalej neobývateľnosti domu.

Uvedené formy pomoci si môžu uplatniť fyzické osoby a fyzické osoby - podnikatelia.

 

Kompenzácie pre zákazníkov T-Mobilu

Pri zmierňovaní následkov povodní pomôže svojim zákazníkom v postihnutých oblastiach aj T-Mobile, a to dvojakým spôsobom:

- zákazníkom fakturovaných služieb budú odpustené dva mesačné poplatky

- zákazníkom Easy a Fix bude pripísaný kredit vo výške 9 eur.

 

Termín začiatku a doba poskytovania tejto formy pomoci zákazníkom T-Mobilu ako aj bližšie informácie budú zverejnené v najbližších dňoch.

 

Priama finančná pomoc 30-tisíc eur

Ďalšou formou pomoci bude priamo finančná suma poukázaná každou spoločnosťou, a to prostredníctvom svojich nadačných fondov na zbierku organizovanú neziskovou organizáciou Človek v ohrození.

Nadačný fond Slovak Telekom i Nadačný fond T-Mobile Slovensko poukážu po 15-tisíc eur a spoločne tak venujú na účely zbierky priamu finančnú pomoc v sume 30-tisíc eur.

 

Zamestnanci si pomáhajú navzájom a spríjemnia deťom toto leto

Zamestnanci oboch spoločností sa môžu zapojiť do internej zbierky, ktorej financie budú poukázané na detský letný tábor pre deti z rodín, ktoré boli postihnuté záplavami. Organizuje ho Business Leaders Forum v rámci projektu Dobrá krajina.

 

Prevádzkovanie zbierok v mobilnej sieti

Spoločnosť T-Mobile Slovensko navyše už celý týždeň umožňuje pomôcť aj ostatným obyvateľom Slovenska prostredníctvom prevádzkovania zbierok v spolupráci s Nadáciou TV JOJ, občianskym združením Človek v ohrození či Slovenskou katolíckou charitou.

Zákazník môže prispieť zaslaním SMS správy z mobilného telefónu sumou 1 alebo 2 eurá v závislosti od zbierky na pomoc obetiam povodní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu