Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Krysy idú na dračku

SVIDNÍK - Mesto opantala nová móda. Vo Svidníku v poslednom čase idú na odbyt laboratórne krysy. Mladí ľudia si ich obľúbili až natoľko, že si ich kupujú ako domáce zvieratá. Krysy sú údajne veľmi prítulné a nenáročné.

Šťastnými majiteľkami bielych krýs - Majly a Bora - sa stali aj školáčky Romana Farkašová (13) a Zuzana Zamborská (13). Ich zvieratká však ničím nepripomínajú odpudzujúce potkany, ktoré zvyčajne žijú v kanáloch. Aj tak však mali problém presvedčiť rodičov, aby im dovolili krysy chovať v byte.

"Nakoniec sme ich uhovorili," usmievajú sa dievčatá, ktoré na domácich maznáčikov nedajú dopustiť a začínajú ich učiť rozličné kúsky. "Naučili sme ich, že sa nemusia báť, keď nám sedia na pleci. V okamihu naň vylezú hoci aj zo zeme," chvália sa školáčky. Svojich miláčikov majú rady, a ako sa zdá, aj krysy sú na tom celkom dobre. "Majú sa s nami dobre. Inak by asi ušli. Teraz sa od nás vzdialia najviac na dva metre, a potom sa vrátia na miesto," radujú sa dievčatá.

Krysy sú prispôsobivé aj v stravovaní. "Dávame im slnečnicu, zrno, zeleninu. Najradšej však majú mäso akéhokoľvek druhu," prezradili Svidníčanky. Spokojné však nie sú len ony, ale aj majiteľ obchodu s chovateľskými potrebami Jozef Sisák. Krysy, ktoré stoja od 60 do 90 korún, uňho idú dobre na odbyt. "Za dva mesiace som ich predal asi dvadsať," pochválil sa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu