Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Disneyland má 50!

ORLANDO - Disneyparky priťahujú cez prázdniny viac rodín ako ktorékoľvek iné miesta na svete. Aj to je jeden z dôvodov, prečo budú oslavy polstoročnice Disneylandu trvať celý rok a pol! A to nielen v kalifornskom Anaheime či floridskom Orlande, v Paríži a Tokiu, ale aj v ďalších šiestich zábavných parkoch.

Veľké narodeniny prvého tematického parku Disneyland sa začali v deň, ktorý je v kalendári zapísaný troma magickými päťkami: 05.05.05. Tisíce amerických rodín strávili noc zo stredy na štvrtok v autách, len aby sa dostali dnu, napriek tomu sa vstupenky mnohým neušli a nejedno dieťa sa vracalo s plačom.

Sviatočnú náladu to však nepokazilo: ľudia v dlhom rade na lístky si krátili čas spievaním piesne o najslávnejšom myšiakovi na svete. Len za prvé tri hodiny prišlo do parku v Anaheime 35-tisíc ľudí, viac, ako ich bolo na otvorení 17. júla 1955. "Disneyland vždy bude miestom, kde sa nemožné stáva skutočným," povedala herečka Julie Andrews, ktorá stvárnila Mary Poppins v rovnomennej disneyovke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu