Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Výstava Hodnoty - vedecká hračka v Slovenskom národnom múzeu

Výstava Hodnoty - vedecká hračka Zobraziť galériu (4)
Výstava Hodnoty - vedecká hračka

BRATISLAVA - na interaktívnej výstave Hodnoty - vedecká hračka v Slovenskom národnom múzeu - Múzeu kultúry Chorvátov na Slovensku v Devínskej Novej Vsi sa môže v čase od 4. marca do 30. apríla 2010 každý návštevník bez ohľadu na vek do vôle pohrať.

Popritom si vyskúša a overí svoj odhad veľkostí niektorých fyzikálnych veličín (hmotnosť, dĺžka, čas, koncentrácia...) a uvedomí si mnohé všeľudské osobné hodnoty (život, človek, zdravie, láska, priateľstvo, rodina, priatelia, práca, peniaze, šťastie, vzdelanie, múdrosť, umenie, príroda, viera, sloboda, hry a hračky), ktoré budú spredmetnené v citátoch a reprodukciách umeleckých diel.

Cieľom výstavy Hodnoty - vedecká hračka je popri hre s vedeckými hračkami a hlavolamami nasmerovať záujem návštevníkov na pozorovanie a nenásilné experimentovanie cez odhad veľkostí fyzikálnych jednotiek. Zároveň poukázať na využiteľnosť hier a hračiek v edukácii. Výstava je určená predovšetkým žiakom základných a stredných škôl, resp. deťom a ich rodinám.

Lákadlom výstavy sú nové exponáty najmä zo zahraničia alebo z medzinárodnej súťaže Vedecká hračka - Scientific Toy (napríklad guľôčkový časomerač, Eulerov disk s hologramom, Galileov teplomer, kaleidoskopy, zvuk zvierat v kockách, horizontálny vertikál či magnetickí cvičenci).

K dispozícii je cca 110 hračiek a hlavolamov z 28 štátov a 7 pôvodných fyzikálnych experimentov na odhad fyzikálnych hodnôt. Interiérové predmety ako plazmatická špirála, lampa meniaca farby pohybom alebo luminiscenčná fólia na stopy tieňohry sú v zatemnenom priestore.

Výstava bude prístupná verejnosti od 4. marca do 30. apríla 2010 v priestoroch Slovenského národného múzea - Múzea kultúry Chorvátov na Slovensku na Istrijskej ulici č. 68 v Bratislave - Devínskej Novej Vsi denne od 10.00 do 16.00 hod. Vstupné na výstavu je 1,33 € a zľavnené vstupné je 0,66 €.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu