Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Má už 12 000 servítok

Antónia Kozáková
Antónia Kozáková

RUSKÁ - Antónia Kozáková (30) z Ruskej v okrese Michalovce žiari šťastím. Jej zbierka servítok sa za dva mesiace rozrástla z pôvodných 4 000 na neuveriteľných 12 200 kusov. Pomohli jej v tom aj čitatelia Nového Času.

"Po tom, ako sa objavil o mne článok v novinách, začali mi chodiť balíky servítok z celého Slovenska. Dostávala som ich od zberateľov i od darcov. Zberateľkám som taký istý počet servítok v iných vzoroch aj zaslala naspäť. Boli dni, keď som dostala aj 3-4 balíky. Všetkým ďakujem," hovorí Antónia, ktorá pozná každú svoju servítku. Niektoré jej priniesli i deti z dediny. Časť zbierky si kúpila. O všetky sa vzorne stará. Má ich uložené v špeciálne upravených škatuliach. Ani jedna servítka v zbierke nemá dupľu. Teraz sa Antónia špecializuje na série. Či už ovocných motívov, alebo kvetov. Mnoho servítok má aj zo zahraničia.

"Od istej panej som dostala servítky, ktoré majú už niekoľko desiatok rokov," dodáva A. Kozáková. Dnes vie, že je jedna z najlepších zberateliek. Slovenský rekord vytvorila už pri zozbieraní 9 000 servítok. Jej snom je však zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu