Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Astronaut bol vo vesmíre, jeho žena porodila

Randolph Bresnik
Randolph Bresnik (Zdroj: SITA)

MYS CANAVERAL - Amerického astronauta Randolpha Bresnika zastihla správa o narodení dcéry v čase, keď plnil úlohy na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Jeho žena porodila dcérku v sobotu, ale Bresnikovi to oznámili až na druhý deň.

Astronauti sa dohodli s pozemným riadiacim strediskom, že počas výstupu do kozmu pozdržia prípadnú informáciu o narodení dieťaťa. Bolo potrebné zabezpečiť, aby sa kozmonaut plne sústredil na prácu, ktorá vo výške 355 kilometrov nad zemským povrchom prináša značné riziká. Bresnik v sobotu inštaloval antény a ďalšie zariadenia pri ISS.

Rebecca mala termín pôrodu už v piatok, nakoniec ale malá Abigail uzrela svetlo sveta v texaskom Houstone až o deň neskôr. Novopečenú mamičku pôvodne trochu mrzelo, že jej muž pri pôrode nemôže byť. Jeho výcvik ale trval rok a čas pre vesmírnu misiu si nemožno vyberať.

Dvojica má synčeka (3), ktorého adoptovali z Ukrajiny. Je to iba druhýkrát, čo sa astronaut NASA stal otcom počas pobytu na obežnej dráhe. V roku 2004 sa z narodenia druhého dieťaťa radoval obyvateľ vesmírnej stanice Mike Fincke. Aj vtedy to bolo dievčatko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu