Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pol milióna nehôd v Británii spôsobia ženy pri nanášaní make-upu

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN - Takmer pol milióna dopravných nehôd v Británii každý rok zavinia ženy pri nanášaní make-upu za volantom. Vyplýva to z prieskumu, na ktorý sa odvoláva server denníka The Daily Telegraph.

Podľa prieskumu sa k nanášaniu make-upu pri riadení priznala zhruba 1/5 britských vodičiek. To sa rovná asi 2,7 miliónu Britiek za volantom. Tri percentá z nich uviedli, že pri nanášaní kozmetiky spôsobili dopravnú nehodu.

Prieskum oslovil 4000 britských vodičiek. Jeho účelom bolo zistiť správanie za volantom rok potom, čo začal v Británii platiť trest až dvojročného väzenia za spôsobenie dopravnej nehody z nedbanlivosti. Predtým boli priestupky súvisiace s nedbanlivosťou pri riadení, medzi ktoré patrí napríklad čítanie mapy, trestané len pokutami.

Najviac žien, ktoré občas dávajú prednosť kráse pred bezpečnosťou, spadá podľa prieskumu do skupiny medzi 17 a 21 rokmi. Riadeniu sa naopak oveľa viac venujú ženy staršie ako 56 rokov, ktoré make-up za jazdy aplikujú najzriedkavejšie.

"U žien väčšinou platí, že sú schopné robiť niekoľko činností naraz, ale v tomto prípade by sa multitaskingu mali rozhodne vyvarovať," uviedol Sian Lewis, šéf poisťovacej spoločnosti Diamond, ktorá prieskum zaisťovala.

Britská modelka Donna Maddocková dostala za nanášenie make-upu pri riadení pred tromi rokmi pokutu 200 libier a pripísali jej šesť trestných bodov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu