Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vo vlaku vám zmerajú tlak

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Železnice vypravia v piatok osem vlakov a v sobotu dva vlaky, v ktorých si budú môcť cestujúci dať zmerať tlak či cholesterol. Ide o akciu, ktorou sa zapájajú do Svetového dňa srdca, informoval dnes hovorca železníc Miloš Čikovský.

Zdravotníci budú vo vlakoch poskytovať aj informácie o zdraví, každý cestujúci dostane po meraní aj kartičku s nameranou hodnotou tlaku krvi. Pre ľudí pripravujú aj špeciálne brožúrky o optimálnych hodnotách a rizikových faktoroch, dodal hovorca.

Podujatie má názov Deň D, organizuje ho Slovenská nadácia srdca. Jeho cieľom je zvýšiť informovanosť o srdcovo-cievnych ochoreniach a ich rizikových faktoroch. Informačnou kampaňou chce týmto rizikám predchádzať a dosiahnuť tak lepší zdravotný stav obyvateľstva Slovenska. Zdravotníci budú v piatich vlakoch, ktoré vychádzajú z Bratislavy, v dvoch z Košíc a po jednom z Banskej Bystrice, Štúrova a Žiliny. Podrobnosti získajú cestujúci na čísle kontaktného centra 18 188 alebo v osobných pokladniciach spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu