Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Uvažujete nad zmenou zdravotnej poisťovne?

ilustračné foto
ilustračné foto

Ešte máte na zmenu niekoľko dní, streda 30. september vrátane je posledným dňom, aby ste od nového roku mohli využívať výhody novej zdravotnej poisťovne (ZP). Zmeniť ZP môžete každý rok vždy do konca septembra. Do konca tohto roka sa na návšteve u svojho lekára preukazujete preukazom poistenca súčasnej ZP.

V prípade, že ZP zmeníte, preukaz poistenca aj európsky preukaz zdravotného poistenia, ak ho máte vystavený, je potrebné vrátiť bývalej ZP do 8.1.2010, v opačnom prípade vám hrozí pokuta. Nový preukaz vám ZP zašle do konca tohto roka, používať ho môžete od 1.1.2010, od tohto dátumu vám vznikne poistný vzťah v novej ZP. Zmenu ZP nahláste svojmu zamestnávateľovi a ošetrujúcemu lekárovi, nezabudnite na zubára a všetkých špecialistov.

 

Čo treba pre to urobiť?

Aby ste mohli zmeniť ZP, je potrebné do novej ZP doručiť vyplnenú a podpísanú prihlášku na zmenu ZP. Každá zdravotná poisťovňa vám tlačivo prihlášky poskytne na ktoromkoľvek kontaktnom mieste, kde ho môžete aj vyplniť a podpísať.

Ak sa Vám prihlášku nechce vypĺňať, zavolajte na Zákaznícke centrum ZP a prihlášku ochotne vyplnia s Vami po telefóne, následne vám ju zašlú na podpis.

Union zdravotná poisťovňa na internetovej stránke www.unionzp.sk ponúka možnosť vyplniť prihlášku elektronicky – nemusíte nikam chodiť, ani volať. Zavolajú vám, ak pri vypĺňaní elektronického formulára kliknete na tlačidlo "Odoslať na doručenie kuriérom" bude vami vyplnená prihláška odoslaná do Union ZP a na základe telefonického dohovoru doručená kuriérom bezplatne na adresu, na ktorej budete v konkrétnom čase zastihnuteľný na podpis. Po podpise ju kuriér doručí do Union ZP. V prípade, že máte záujem o doručenie prihlášky poštou, stačí, ak sa dohodnete s operátorom Union ZP na čísle 0850 003 333, ktorý vás bude kontaktovať a dohodne s vami adresu doručenia prihlášky spolu s návratnou obálkou – poštovné platiť nebudete.

Dni na zmenu ZP sa krátia a je pravdepodobné, že sa v budúcom roku zníži aj počet ZP na trhu. V prípade súhlasu Protimonopolného úradu SR a od Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa v budúcom roku zlúčia Všeobecná a Spoločná ZP a dve súkromné ZP Dôvera a Apollo, treťou na trhu bude Union ZP.

 

Ktorú si vybrať?

Nechajte hovoriť fakty. Všetky ZP ponúkajú zdravotné aj nezdravotné výhody. Najrozsiahlejšie portfólio služieb smerom k poistencom ale aj k lekárom ponúka Union zdravotná poisťovňa, o čom svedčí 1. miesto za inovatívny prístup a nadštandardné služby v prestížnom ocenení Zlatá minca v roku 2007 aj 2008. Od svojho vstupu na trh v roku 2006 dvakrát po sebe získala najvyšší rating A v hodnotení zdravotných poisťovní Health Policy Inštitútu.

Union zdravotná poisťovňa sa svojou činnosťou orientuje v prvom rade na poskytovanie kvalitnej, bezpečnej, dostupnej a efektívnej zdravotnej starostlivosti poistencom. Portfólio výhod je atraktívne pre všetky vekové skupiny obyvateľstva. Oboznámte sa s nimi na www.unionzp.sk, alebo sa informujte na Zákazníckom centre Union ZP na telefónnom čísle 0850 003 333.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu