Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zoznam vyhlasuje súťaž o najnavštevovanejšiu webovú stránku!

Súťaž so Zoznamom a meu.sk
Súťaž so Zoznamom a meu.sk

Desiati z vás majú šancu rozdeliť si mediálny priestor v hodnote 100 000 €. Vytvorte si na www.meu.sk veľmi jednoducho bezplatnú webovú stránku a máte šancu vyhrať reklamu na Zozname v hodnote 10 000 €. Využite túto šancu a podporte svoje podnikanie.

Stačí ak od 2. júla do 10. septembra zaregistrujete na súťažnej stránke www.zoznam.sk/sutaz svoju webovú stránku, ktorú si vytvoríte na www.meu.sk. Víťaznou stránkou sa stáva tá, ktorá za dobu trvania súťaže dosiahne najvyššiu návštevnosť.

Vaša stránka by mala zaujať obsahom a kvalitou, pretože bude hodnotená hlasujúcou verejnosťou. Prihlásenú stránku s najvyšším získaným ratingom za daný deň umiestnime nasledujúci deň na prémiovú pozíciu, čo zvýši jej šancu získať návštevnosť. Vytvorenie webovej stránky na www.meu.sk zvládne aj vaša babička. Pridržiavajte sa nasledujúcich jednoduchých pokynov a o pár minút môžete mať vlastnú webovú stránku.

 

1. Vytvorte si vlastné konto

Stačí kliknúť na www.meu.sk a stlačiť „Registrujte sa“. Do okna „Adresa projektu“ vypíšte názov svojej stránky a zadajte e-mailovú adresu, na záver si stanovte ľahko zapamätateľné heslo. O chvíľu Vám budú na Váš mail doručené prihlasovacie údaje. Kliknite na názov stránky v riadku Administrácia projektu, čím sa vrátite na webovú stránku, kde musíte byť prihlásený a kliknúť na „Aktivovať projekt“.

 

2. Vyberte si typ stránky

Otvorí sa nová stránka „Sprievodca“, hneď v úvode si môžete vybrať typ projektu „Webová prezentácia“ alebo „Internetový obchod“. V kolónke „Názov projektu“ je názov pre váš projekt, môže byť iný ako je adresa projektu. Do poľa „Slogan“ napíšte veľmi stručnú charakteristiku svojho projektu. Nižšie, v roletkovom menu si vyberte jazyk „Slovenčina“ a kliknite na „Ďalej“. Zvoľte si typ vzhľadu predvolených šablón, ktorý sa Vám páči kliknutím „Zvoliť“, následne stlačte tlačidlo „Ďalej“. Ďalším krokom je výber z možností stránok, ktoré Vám budú pre Váš projekt vytvorené automaticky. „Označte alebo odznačte tie, ktoré si ne/prajete vytvoriť a kliknite na „Dokončiť“ a dostanete sa na nasledovnú stránku „Administrácia“.

 

3. Vytvorte si obsah Vašich stránok

V okne „Administrácia“ kliknite na čierny text „Webová prezentácia“. Tu si môžete vytvoriť stránku, aká sa vám páči vďaka menu s nástrojmi, ktoré je umiestnené vo vrchnej časti obrazovky. Týmto spôsobom si budete môcť vytvoriť nové stránky kliknutím na „Nový“, vytvoriť anketu kliknutím na „Anketa“, diskusný priestor s „Diskusné fórum“ alebo si vytvorte obrázkovú galériu vďaka „Fotogaléria“. Podržte myšku dlhšie nad niektorou s možností v menu s nástrojmi a zobrazí sa vám bublinková nápoveda. Odporúčame si ju pozorne čítať, uľahčí vám to administráciu vašich stránok. Pod menu s nástrojmi sa zobrazuje stránka, ktorej obsah práve upravujete. Obsah je tvorený obsahovými blokmi v tvare obdĺžnikov. Obsah a nastavenie každého bloku upravíte kliknutím na ikonky v tvare ceruzky.

 

4. Pridajte článok

Začnite napríklad zmenou uvítacej správy: kliknite na malý červený krížik vo vrchnej časti bloku “Vitajte na našom webe“. V okienku „Potvrdiť odstránenie záznamu“ kliknite na “Áno“. Ak chcete pridať článok, kliknite na paneli s nástrojmi na „Formátovaný text“, podržte tlačidlo myši a zaveďte kurzor na jednu z vybodkovaných plôch. „Sem môžete vložiť nový, alebo pretiahnuť existujúci obsah“. Pustite tlačidlo na myši. Kliknite na “Upraviť text“. Zobrazí sa okno, ktoré Vám umožní pridať text. Po dopísaní textu kliknite na „Uložiť a zavrieť“. Pre predzobrazenie stránky, kliknite v hornej časti na ikonu „Zobraziť„ a potom na „Pracovná verzia“. Aby boli tieto zmeny viditeľné pre všetkých užívateľov internetu, kliknite na „Publikovať“ v ľavom hornom rohu menu.

 

5. Ponúknite možnosť hlasovania

Na paneli s nástrojmi kliknite na blok „Anketa“ a potom ho premiestnite na vybodkovanú plochu. Zobrazí sa Vám okno „Nová anketa“. Do poľa „Otázka“ napíšte Vašu otázku, napríklad “Páči sa Vám táto stránka?“. Do poľa „Odpovede“ napíšte odpoveď, ktorú ponúkate používateľom internetu. Napríklad „Áno“, „Nie“ atď. Ak by ste chceli pridať dodatočnú odpoveď, kliknite na „Pridať odpoveď“ a na “OK“. Ak kliknete na „Publikovať“, na Vašej stránke sa zobrazí hlasovanie a každý môže hlasovať.

 

6. Vytvorenie inej stránky

Ak chcete Vašu webovú stránku obohatiť, vytvorte ďalšie stránky, ktoré budú prepojené s úvodnou stránkou. V menu s nástrojmi kliknite na „Nový“. Zobrazí sa nové okno, vyplňte pole „Názov“. Napríklad “Moje videá“. V rámci poľa “Šablóna“ si vyberte typ stránky, napríklad „Bežná stránka“. Aby bola táto nová stránka prepojená s uvítacou stránkou, nechajte vyplnené „Úvodná stránka“ v poli s označením „Nadradená stránka“ a potom kliknite na „Uložiť“. V menu Vašej stránky sa objaví nový obsahový blok (v našom príklade „Moje videá“). Neskôr, keď budete chcieť vytvoriť podstránku k stránke, budete musieť kliknúť na stromčekovitú ikonu a potom na stránku, ktorú budete chcieť prepojiť s novou podstránkou.

 

7. Pridajte video

Choďte na stránku www.free.sk, vyberte si video, ktoré sa Vám páči a chcete ho pridať na svoju stránku. Kliknite na video a v spodnej časti stránky kliknite na „Pridaj na Meu“. Ak nie ste prihlásený na Meu, prihláste sa. Na nasledujúcej stránke v dolnej časti kliknite na „Zvoliť stránku“, v roletkovom menu zvoľte stránku, na ktorú chcete video umiestniť a potvrďte „Pridať na stránku“, potom „Publikovať“.

 

8. Ilustrujte text obrázkom

Vo vrchnej časti bloku textu kliknite na „Upraviť text“, potom v okienku, ktoré sa zobrazí, kliknite v hornom menu na ikonu „Vložiť/zmeniť obrázok“. Keď sa okienko otvorí, kliknite na „Nahrať obrázky“. V novom okienku kliknite na „Prechádzať“ a vyberte miesto na vašom pevnom disku, kde je uložený obrázok na zobrazenie. Kliknite na „Nahrať“ a zobrazí sa obrázok. Kliknite naň a umiestnite ho do okienka „Formátovaný text“ vpravo, vľavo alebo do stredu, záleží to na Vás. Ak chcete zmeniť jeho veľkosť alebo zarovnanie, kliknite pravým tlačidlom myši nad obrázkom v roletkovom menu na „Vlastnosti obrázku“. Upravte nastavenie obrázku a kliknite na „OK“. Nakoniec kliknite na „Uložiť a zavrieť“.

 

9. Spustite fórum

Je to jednoduché! Vytvorte novú stránku a pomenujte ju „Moje fórum“ a potom kliknite na „Uložiť“. Premiestnite ikonu „Diskusné fórum“, nachádzajúcu sa v menu nástrojov do vášho nového bloku „Moje fórum“. Do okienka „Nová diskusia“ napíšte oproti kolónke „Názov (téma)“ predmet diskusie a potom kliknite na „Ok“. Potom napíšte svoje meno a predmet správy do kolónky „Meno“ a „Titulok“ a váš text do “Príspevok“ a nakoniec kliknite na „Odoslať“.

 

10. Pridajte blog

Na záver, ak si želáte obohatiť Vašu stránku blogom, opäť v menu s nástrojmi kliknite na „Nový“. Zobrazí sa nové okno, v ktorom v poli „Názov“ napíšte názov novej stránky. Napríklad “Môj blog“. V poli “Šablóna“ si vyberte typ stránky „Výpis článkov“ a kliknite na „Uložiť“. Objaví sa obsahový blok s textom „Môj blog“. Kliknite naň a do nového okienka napíšte nadpis článku, Váš text a ak chcete, pripojte k nemu obrázok. Ak ste text dopísali, kliknite na „Uložiť a zavrieť“, potom na „Publikovať“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu