Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Kapitán zakázal na lodi diablovu zeleninu

LONDÝN - Britský námorný kapitán zakázal na svojej lodi ružičkový kel, ktorý označil za "diablovu zeleninu." Ako dnes napísal britský denník Daily Telegraph, veliaci dôstojník Wayne Keble vydal rozkaz 390-člennej posádke lietadlovej lode HMS Bulwark, lebo túto zeleninu "nenávidí."

Kapitán však odmietol špekulácie, že skutočným dôvodom zákazu je plynatosť vyvolaná ružičkovým kelom, ktorá by sťažila život v stiesnených podmienkach na lodi.

Kapitán Keble odhalil svoj rozkaz, keď mal potvrdiť správy o tom, že zo zdravotných dôvodov zakázal na lodi smažené potraviny. Ako povedal, "jedinou vecou, ktorú som na palube zakázal, je ružičkový kel. Je to diablova zelenina a jediná vec, ktorú nemám rád, a jediná, ktorú nenávidím." Ako pokračoval, "ružičkový kel je absolútne zakázaný na palube HMS Bulwark. Nejem ho, a preto neviem, aké sú jeho následné účinky." Výraznú vôňu kelu spôsobujú sírnaté zložky, ktoré sa uvoľňujú pri jeho varení.

Hovorca britského kráľovského námorníctva a ministerstva obrany potvrdil, že zákaz ružičkového kelu sa týka len kapitánovho stola. Podľa zdroja z paluby lode však ide o zákaz týkajúci sa celej posádky. "Tento zákaz nie je žart. Rezort obrany si môže hovoriť, čo chce, ale lodi velí kapitán Keble a ten kategoricky povedal, že kel je zakázaný."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu