Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Veľtrh zameraný na policajnú, hasičskú, zabezpečovaciu a záchranársku techniku

V dňoch 19. – 21. 5. 2009 sa v Incheba Expo Bratislava uskutoční 5. ročník špecializovaného veľtrhu zameraný na prezentáciu policajnej, hasičskej, zabezpečovacej a záchranárskej techniky E+R+P (EMERGENCY + RESCUE – SECUREX + PYROPOL), na ktorom sa bude prezentovať 72 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Holandska, Poľska, Švédska, Nemecka, Talianska a Nórska na celkovej výstavnej ploche 4.000 m².

Veľtrh organizuje spoločnosť Incheba s dvojročnou periodicitou a jeho odborné zameranie odráža aktuálne výzvy v otázkach bezpečnosti krajín či jednotlivcov. E+R+P predstavuje najvýznamnejší a najväčší bezpečnostný veľtrh na Slovensku v tomto roku.

V súvislosti s bezpečnostnými hrozbami sa objavujú nové nebezpečenstvá, ktorým sa vlády štátov snažia predchádzať a zabrániť. V minulosti bol veľtrh viac orientovaný na políciu, jej sekcie a colnú správu, čo vyplývalo z príprav Slovenskej republiky na vstup do EÚ a Schengenu. Mottom pre rok 2009 je „KOMPLEXNÁ BEZPEČNOSŤ“, ktorá okrem ochrany štátnych hraníc a územia zahŕňa aj humanitnú bezpečnosť obyvateľstva počas prírodných katastrof, či zabezpečenie majetku jednotlivcov proti narušeniu. Došlo k rozšíreniu profilov vystavovateľov s posilnením sekcie hasičsko-záchranárskej o protipovodňovú techniku, zabezpečovaciu techniku, techniku zabezpečenia verejného poriadku, technických prostriedkov polície a kriminalistických služieb.

Exkluzívne premiéry a odborný sprievodný program

Veľtrh prináša mnoho zaujímavých noviniek. Na webovej stránke veľtrhu www.erp-fair.sk je predstavených 23 noviniek. Pripravená je exkluzívna medzinárodná premiéra, ktorou je malé prenosné zariadenie určené na detekciu a lokalizáciu osôb za pevnými prekážkami. Zariadenie dokáže nájsť človeka napr. v troskách budov podľa základných biologických funkcií – dýchania a tlkotu srdca. Niektoré oblasti Slovenska sú posledné roky intenzívne sužované povodňami. Na veľtrhu sa predstavujú aj novinky zamerané na ochranu proti tomuto ničivému živlu.

Súčasťou veľtrhu sú tiež odborné sprievodné podujatia. Významnou súčasťou programu je:

1. Medzinárodná vedecko-technická konferencia policajnej, zabezpečovacej, hasičskej a záchranárskej techniky 2009, ktorú organizuje Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka. Združenie miest a obcí Slovenska usporiada na svojom súbežnom sneme informačný seminár s témami Elektronický podpis v podmienkach SR a Manažment povodňových rizík.

Uskutoční sa krajské kolo súťaže mladých záchranárov civilnej obrany. Pre deti a mládež sú pripravené ukážky prvej pomoci.

Pre návštevníkov je k dispozícii bezplatné poradenstvo od odborníkov zo Združenia ochrany osôb a majetku v rámci projektu Bezpečný dom. Pre potenciálnych dodávateľov bezpečnostných rezortov – Ministerstvo obrany SR, Ministerstvo vnútra SR a Colné riaditeľstvo SR bude zriadené špecializované informačné a poradenské centrum.

Veľtrh je otvorený 19. - 20.5.2009 od 9.00 do 17.00, 21.5.2009 od 9.00 do 16.00. Viac informácií na webových stránkach www.incheba.sk a www.erp-fair.sk.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu